Halep radiază după ultima decizie luată de TAS în tenis: cresc speranțele Simonei de a reveni pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Simona Halep (32 de ani) urmează „meciul carierei“ în fix 16 zile. Pentru că, între 7 și 9 februarie, sunt progamate audierile cazului de dopaj, la Lausanne, în urma cărora constănțeanca speră să se aleagă cu o suspendare redusă.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022 în turul I de la US Open. FOTO: Arhiva Adevărul
Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022 în turul I de la US Open. FOTO: Arhiva Adevărul

În acest moment, după prima decizie dată de tribunalul Sport Resolutions, „Simo“ a fost scoasă din tenis până pe 6 octombrie 2026. După judecarea apelului, această pedeapsă poate fi redusă. E scenariul fericit în care Halep și-a pus speranțele, deși, după cum Adevărul a arătat aici, sursele judiciare sunt rezervate în privința unui verdict favorabil pentru fosta ocupantă a locului 1 WTA. 

Vestea bună e că, potrivit Agerpres, o decizie dată acum de TAS în tenis crește speranțele Simonei Halep de a primi reducerea pedepsei și de a reveni în circuitul WTA.

Potrivit Agerpres, Tribunalul de Arbitraj sportiv (TAS) de la Lausanne a redus de la patru la doi ani suspendarea jucătoarei franceze de tenis Sherazad Reix, impusă pentru trucare de meciuri.

Reix, 34 ani, fostă număr 204 WTA, a fost suspendată iniţial patru ani pentru trucare de meciuri, în februarie 2023, dar TAS a acceptat parţial recursul jucătoarei franceze şi a respins trei din cele şase acuzaţii, obţinând o reducere la jumătate a sancţiunii, până pe 31 ianuarie 2025. Jucătoarea, care s-a retras în 2019, a primit şi o reducere a amenzii iniţiale, de la 30.000 la 10.000 dolari, plătibilă în zece rate.

Pe perioada suspendării, Reix are interdicţie să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancţionat de organismele de conducere ale tenisului.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite