Hagi, tiradă televizată pentru promovarea lui Ianis: singura întrebare care l-a blocat

0
Publicat:

Ianis Hagi (25 de ani) e un paradox al fotbalului nostru. Pentru că, de vreo doi ani, joacă foarte puțin la nivel de cluburi, însă, de câte ori s-a apelat la el la echipa națională, a lăsat o impresie bună, per ansamblu.

Gheorghe Hagi, manager Farul. FOTO: Arhiva Adevărul
Gheorghe Hagi, manager Farul. FOTO: Arhiva Adevărul

Cifrele de la prima reprezentativă confirmă această realitate: 33 de selecții, 5 goluri. În campania de calificare pentru Euro 2024, mijlocașul a lipsit doar de la primele două partide, cu Andorra și Belarus, când tatăl său a și provocat un scandal național. Apoi însă, când nu s-a mai comis „greșeala“ neincluderii lui Ianis în lot, acesta a contribuit la calificarea obținută cu două goluri (cu Andorra și Israel) și două pase decisive (cu Andorra).

Problema rămâne, așadar, faptul că Ianis Hagi evoluează foarte puțin la nivel de club. Situație care a început la Rangers și a continuat, în acest sezon, la Alaves, după cum Adevărul a explicat aici.

În ciuda acestei probleme, Gheorghe Hagi (59 de ani) rămâne la părerea pe care a avut-o, de când fiul său s-a apucat de fotbal: Ianis Hagi e un jucător sclipitor. De altfel, cândva, managerul Farului a spus că Ianis poate cuceri Balonul de Aur.

Marți, Gheorghe Hagi a vorbit despre băiatul său, la Digi Sport. Și l-a „îngropat“ în laude, ca de obicei. Singura întrebare care l-a blocat a fost despre marginalizarea lui Ianis la Alaves: „Nu putem face noi o analiză de ce n-a jucat acolo“.

Ce a spus Gheorghe Hagi despre băiatul său?

*Dacă ar fi după mine și aș antrena o echipă mare, primul l-aș semna pe el! (n.r. – pe Ianis Hagi). Când intră Ianis, tot stadionul se ridică în picioare! E extrem de iubit. E un jucător experimentat, a jucat la cel mai înalt nivel, a câștigat un campionat în Vest și s-a calificat cu România la mai multe turnee finale. Mai are încă 11 ani de fotbal, dacă nu vor surveni accidentările.

*În momentul de față, e unul dintre jucătorii români cu meciuri în picioare la nivel european. Nu putem face noi o analiză de ce n-a jucat acolo (n.r. – Alaves). A demonstrat ce poate face la echipa națională, venind după o accidentare gravă. E un an de tranziție pentru el.

*Ce să urmeze pentru Ianis? Prima oară, Campionatul European, apoi vom vedea ce se va întâmpla în vară. Unde l-aș vedea eu? Țin pentru mine asta. Deocamdată, Ianis a fost la un club foarte mare, la Rangers și a ieșit «Cel mai bun tânăr jucător» acum doi ani, când au luat campionatul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite