Hagi și Drăgușin s-au „dezlipit“ de pe bancă: Ianis, cel mai bun dintre cei mai slabi. Radu, apreciat de antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edward Iordănescu (45 de ani) a fost, cu siguranță, un selecționer fericit, marți, după mult timp. Cu fix o lună înainte de startul Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie, Germania), el a văzut cum doi dintre jucătorii săi de bază au redescoperit ritmul unor partide oficiale în La Liga și Premier League.

Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul
Ianis Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Ianis Hagi (25 de ani) a fost titularizat în Real Madrid – Alaves, scor 5-0. Radu Drăgușin (22 de ani) a prins primul 11 în Tottenham – Manchester City, scor 0-2. „Adevărul“ prezintă o „radiografie“ amănunțită pentru evoluțiile celor doi internaționali români.

Ianis a asistat cum Alaves a fost strivită

La Alaves, Ianis Hagi a devenit titular în campionat după... 5 luni! El nu mai prinsese echipa de start de pe 9 decembrie 2023, de la o altă înfrângere, 0-1 cu Las Palmas pe teren propriu. Atunci, a rezistat 63 de minute pe teren. Până să fie titularizat contra Realului într-o partidă fără miză – madrilenii sunt deja campioni, iar Alaves s-a salvat de la retrogradare – Ianis Hagi jucase 27 de minute, etapa trecută, 2-2 cu Girona. În rest, adunase cinci meciuri la rând în La Liga în care fusese ținut pe banca de rezerve.

În confruntarea cu Real, Ianis Hagi s-a remarcat cu două șuturi apărare de Courtois. Și a fost scos de pe teren, imediat după ce madrilenii au ridicat scorul la 4-0.

Cele două șuturi expediate de internaționalul român într-o echipă foarte slabă a lui Alaves au fost suficiente pentru ca ziariștii iberici să-l remarce, în mod pozitiv. Potrivit Digi Sport, Noticias de Alava a scris la superlativ despre decarul celor de la Alaves: „Ianis Hagi a fost cel mai bun, de departe. A fost foarte implicat și a avut câteva momente de mare calitate. El a fost cel care l-a pus cel mai mult la treabă pe Courtois. A fost o rază de lumină în noaptea întunecată de pe Bernabeu. Românul, titularizat după cinci luni (n.r. în campionat), a fost singurul care a dat semne de răzvrătire în Colosseumul Alb“.

Digi Sport, postul care a transmis Real Madrid – Alaves (5-0), a și prezentat cifrele lui Ianis Hagi în cele 71 de minute cât a stat pe teren:

*39 de atingeri de balon

*16/19 pase trimise cu succes (84%)

*două pase-cheie

*1/1 centrări reușite

*1/2 mingi lungi reușite

*3 șuturi pe poartă

*un șut în afara porții

*1/1 driblinguri reușite

*4/7 dueluri la sol câștigate

*2/5 dueluri aeriene câștigate

*6 mingi pierdute

*un fault comis

*un fault suferit

*două intercepții

*două deposedări

La finalul „măcelului“ de pa „Santiago Bernabeu“, Ianis Hagi s-a arătat mulțumit de faptul că Alaves a ajuns la acest meci, fiind deja salvată de la retrogradare: „Ne doare această înfrângere. Trebuie să uităm această partidă cât se poate de repede şi să ne gândim la ce vom face de acum încolo! Noi ne-am îndeplinit obiectivul, cu patru etape înainte de finalul campionatului. Consider că Alaves a făcut un sezon foarte bun. Mai avem acum încă două meciuri, unde cu siguranţă trebuie să jucăm mai bine decât am facut-o astăzi!“.

Radu Drăgușin. FOTO: Arhiva Adevărul
Radu Drăgușin. FOTO: Arhiva Adevărul

Drăgușin, intervenție excelentă pe finalul reprizei

În Premier League, partida Tottenham – Manchester City (0-2) a trimis titlul în vitrina oaspeților, pentru al 4-lea sezon la rând, în proporție de peste 90%. Pentru că trupa pregătită de Guardiola a trecut pe locul 1, câștigând această restanță.

City e la două puncte de Arsenal, când mai e o etapă de jucat. În ultima rundă, duminică, se vor disputa confruntările Manchester City – West Ham United și Arsenal – Everton, de la ora 18.00, decisive în lupta pentru supremație.

Revenind la marele meci câștigat de City, marți, la Londra, pe terenul lui Tottenham, partida a marcat revenirea lui Radu Drăușin în echipa lui Postecoglu după șapte meciuri la rând în care românul fusese lăsat pe banca de rezerve.

Drăgușin a și fost integralist în Tottenham – Manchester City (0-2) și a avut o prestație bună, per ansamblu. Totul a culminat cu o fază, la finalul primei părți, când a respins o minge pe care scria gol, cu precizarea că autorul șutului era în ofsaid.

La final, antrenorul Ange Postecoglu s-a arătat mulțumit de jocul lui Drăgușin: „Cred că s-a descurcat foarte bine, e un jucător bun, va fi un jucător important pentru noi. N-a avut multe oportunități. Dacă l-am fi avut în prima parte a anului, sezonul ar fi fost puțin diferit pentru noi“.

Digi Sport, postul care a transmis Tottenham – Manchester City, a preluat concluzia jurnaliștilor de la Football London în privința stoperului român și a prezentat și cifrele lui Drăgușin pe parcursul întâlnirii de marți.

Drăgușin a făcut un tackling excelent la Haaland în minutul 18, iar ulterior a respins cu capul un șut al lui Silva, care se afla în poziție de ofsaid. Românul a sărbătorit respingerea ca pe un gol, așa cum a făcut-o și Vicario. A continuat să joace foarte bine pentru restul partidei și e clar că va juca mult mai mult sezonul viitor. A fost o evoluție foarte bună împotriva unei echipe de top“, a notat Football London.

*o intercepție

*un șut blocat

*patru deposedări

*6/8 dueluri la sol câștigate

*1/1 dueluri aeriene câștigate

*un fault comis

*două faulturi suferite

*86 de atingeri ale mingii

*67/76 pase trimise cu succes (88%)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite