Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc o situație explozivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăudat pentru că a refuzat să iasă cu pieptul în față și să lea dea peste nas contestatarilor după calificarea la Euro 2024, Edward Iordănescu (45 de ani) a ocolit astfel niște discuții inutile care i-ar fi consumat timpul degeaba.

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Mai ales că selecționerul a și avut programul plin, după partida câștigată cu Elveția (1-0), ultima din preliminariile Euro 2024. A urmat tragerea la sorți de la Hamburg și apoi, după ce a aflat grupa tricolorilor de la turneul final, dar și programul meciurilor, Iordănescu a rămas în Germania. Și a ales cartierul general al naționalei pe durata Euro 2024. Potrivit frf.ro, România va sta la la Würzburg, un oraș de aproximativ 130.000 de locuitori, la hotel Melchior Park, de 4 stele. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenți, așa că naționala va fi înconjurată, în permanență, de suporteri.

„Generalul“, exigent cu „greii“ naționalei

Dacă Edward Iordănescu abia s-a întors în țară și, pe aeroport, a refuzat dialogul cu presa, în schimb, tatăl său a avut o intervenție incendiară la „Fanatik Superliga“, emisiune moderată de Horia Ivanovici. Pentru că aici, „Generalul“, selecționer la rândul său în două mandate, 1993-1998 și 2014-2016, i-a nominalizat pe jucătorii care, având în vedere situațiile lor actuale, n-ar merita să fie în lotul pentru Euro 2024 dacă lista s-ar publica mâine. Surprinzător, Anghel Iordănescu (73 de ani) a vorbit chiar despre „greii“ naționalei, jucători precum Ianis Hagi, Răzvan Marin sau George Pușcaș, toți cu contribuții importante la calificarea la turneul final.

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Jucătorul trebuie să-și demonstreze valoarea, nu să i-o declare un patron sau conducător. Trebuie să demonstreze că merită să fie la echipa națională. Dacă nu joci la echipa de club, stai acasă! Nu poți să joci la Euro în condițiile astea. Fotbalul nostru suferă din punct de vedere fizic, al angajamentului, fotbalul nostru mai suferă prin ritmul de joc, prin viteza de joc. Dacă și așa suntem o nație căreia nu prea îi convine angajamentul și agresivitatea, determinarea adversarului, atunci cum poți să faci față la un Campionat European, dacă tu nu ești în ritm, pregătit, dacă n-ai jocuri în picioare?“, a fost prima parte a declarației date de Anghel Iordănescu.

Apoi, acesta a explicat la cine se referă, în mod explicit: „Eu sper că și Ianis Hagi și Rațiu și Răzvan Marin și Pușcaș vor juca și își vor ridica nivelul de joc, de exprimare și vor convinge la echipele lor de club antrenorii pe care îi au“.

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Fără Ianis, tatăl său va face prăpăd!

Dintre jucătorii enumerați de „Generalul“ Iordănescu, cazul Ianis Hagi e unul aparte. Acesta a făcut pasul spre Alaves tocmai pentru că nu mai juca la Rangers. Doar că, ajuns în La Liga, nici la noua sa formație nu prinde multe minute. În ultimele trei partide din campionatul spaniol, Ianis a jucat, pe rând, 11 minute, 16 minute și 15 minute.

Desigur, nu știe nimeni cum se va schimba situația tuturor internaționalilor români, nu doar Ianis Hagi, până la Euro 2024 (14 iunie – 14 iulie). Un lucru e însă cert: dacă Ianis Hagi va fi lăsat în afara lotului pentru Euro 2024, tatăl său, Gheorghe Hagi (58 de ani), va face prăpăd! Glumind puțin, e posibil chiar ca managerul Farului să ceară amânarea Europeanului până să fie remediată problema cu fiul său.

De altfel, la startul preliminariilor pentru Euro 2024, în luna martie, când Ianis a fost lăsat în afara lotului pentru „dubla“ cu Andorra și Belarus, Gheorghe Hagi a făcut un scandal monstru, a făcut turul emisiunilor televizate și a acuzat vehement neconvocarea lui Ianis. Rezultatul? La următoarele acțiuni, mijlocașul de 25 de ani a fost prezent de fiecare dată. Mai mult decât atât, exceptând remiza cu Israel de pe Arena Națională, scor 1-1, când a rămas pe bancă, Ianis a jucat în toate meciurile. Bilanțul său: 2 goluri, câte unul cu Andorra și cu Israel la Felcsut (Ungaria) în 317 minute de joc.

Internaționalii care stau mai mult pe bancă la club

Nume Unde joacă Meciuri / goluri în acest sezon Minute adunate

Ionuț Radu Bournemouth 5 / 0 450

Andrei Rațiu Rayo Vallecano 4 / 1 270

Adrian Rus Pafos 9 / 0 620

Răzvan Marin Empoli 12 / 0 773

Ianis Hagi Alaves 14 / 2 493

Valentin Mihăilă Parma 13 / 0 472

George Pușcaș Genoa 10 / 0 282

Au fost luați în considerare doar internaționalii convocați la ultima acțiune, pentru meciurile cu Israel și Elveția.

Program Euro 2024 jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite