Gigi Becali, cu gândul la portofelul fanilor FCSB: Cum încearcă să le ia banii cu orice preț

0
Publicat:

Când vorbim despre suporteri, Gigi Becali ține doar la portofelul lor! De fapt, în tot ce înseamnă activitatea fotbalistică, patronul FCSB e preocupat de un singur aspect, cel financiar.

Gigi Becali se bucură de fotbal doar cu gândul la câștigul financiar. FOTO: Arhiva Adevărul
Gigi Becali se bucură de fotbal doar cu gândul la câștigul financiar. FOTO: Arhiva Adevărul

De aceea, prezența roș-albaștrilor în grupele Conference League a fost redusă la o oportunitate de a face bani, cât mai mulți, pentru latifundiarul din Pipera. Care, din start, a dovedit că aceasta e singura sa preocupare, fixând niște prețuri mari pentru bilete, la meciurile de pe teren propriu. Excluzând peluzele, unde tichetele au costat 50 de lei bucata, pentru restul sectoarelor fanii au fost nevoiți să plătească de la 100 de lei în sus. Doar că, după două etape, chiar Gigi Becali a anunțat că celelalte patru partide din grupele Conference League vor fi abordate cu fotbaliștii de rezervă, FCSB depunând armele în această competiție din dorința de a prinde play-off-ul în Superliga!

Mihai Stoica a spus mereu că biletele sunt prea scumpe la meciurile FCSB-ului în Conference League.
Mihai Stoica a spus mereu că biletele sunt prea scumpe la meciurile FCSB-ului în Conference League.

Prima consecință a acestei decizii șocante? O înfrângere umilitoare, în Danemarca: 0-5 cu Silkeborg. Și, după meci, a venit anunțul lui Mihai Stoica (manager FCSB) în privința partidei de mâine, cu Silkeborg, de pe „Arena Națională“: „Rămân milioane de suporteri care sunt dezamăgiți. Au toate motivele să fie, mai ales că urmează meciul retur. Probabil, o să jucăm cu un record negativ de asistență. Sunt foarte puține bilete vândute, prețurile mari, iar oamenii sunt dezamăgiți“.

Speriat de această situație, care îi va da socotelile financiare peste cap, Becali a început să facă turul televiziunilor, promițând că FCSB va folosi prima echipă, în cele două partide de acasă în Conference League, cu Silkeborg (mâine, ora 22.00, Pro Arena) și în ultima rundă, cu West Ham (3 noiembrie, ora 22.00). „E posibil să fie supărați suporterii, dar eu îi anunț acum că va fi cea mai bună echipă pe teren. Dacă eu spun că vom spăla rușinea, e posibil ca oamenii să vină, nu? Nu pot să am pretenții, pentru că am greșit față de ei. Dar probabil că 25.000 – 30.000 tot o să fie în returul cu Silkeborg. Vreau victoria, vreau să spălăm rușinea“, a spus Becali, la Pro Arena.

Patronul FCSB-ului a oferit și un argument pentru care va folosi echipa bună. Bineînțeles, acesta ține tot de aspectul financiar: „Trebuie să ne gândim la bani. Dacă n-ai bani, te duci la faliment ca Dinamo. Suporterii trebuie să vadă spectacol, iar eu să iau 500.000 de euro (n.r. – cât valorează victoria în grupele Conference League). E o avere“.

Conference League, etapa a 4-a, joi

Grupa B

FCSB - Silkeborg 22.00, Pro Arena

West Ham - Anderlecht 22.00

Clasament

1. West Ham 3 3 0 0 7-3 9

2. Anderlecht 3 1 1 1 1-1 4

3. Silkeborg 3 1 0 2 7-4 3

4. FCSB 3 0 1 2 1-8 1

Grupa G

CFR Cluj - Slavia Praga 19.45, Pro Arena

Ballkani - Sivasspor 22.00

Clasament

1. Ballkani 3 1 1 1 7-7 4

2. Sivasspor 3 1 1 1 5-5 4

3. Slavia Praga 3 1 1 1 4-4 4

4. CFR Cluj 3 1 1 1 2-2 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite