Gest umanitar! Baschetbaliştii de la Steaua au sărit în ajutorul unui suporter al rivalilor de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baschet

Steaua CSM EximBank a câştigat în deplasare cu BC Timisoara, scor 84-80, în manşa secundă a primului tur din Cupa României, însă rezultatul nu a fost suficient pentru calificarea militarilor, întrucât bănăţenii s-au impus la Bucuresti la nouă puncte distanţă.

Partida dintre BC Timişoara şi Steaua CSM EximBank a avut la pauză un moment special, dedicat unui tânăr suporter bănăţean, Heinrich Andrei Gerber (24 de ani) care, deşi se deplasează într-un fotoliu rulant, nu lipseşte la niciun meci al echipei sale favorite.  După ce echipa din Timişoara a scos la licitaţie echipamentul lui Zlatko Jovanovic, urmând ca suma adunată să-i fie acordata lui Andrei, Steaua s-a alăturat acestui gest umanitar. Preşedintele şi jucătorul roş-albaştrilor, Virgil Stănescu, i-a oferit tânărului suporter o minge de baschet cu autografele jucătorilor stelişti, precum şi suma de 1000 de lei, din partea echipei militare.
Deşi se deplasează într-un fotoliu rulant, Andrei nu lipseşte de la meciurile de baschet şi fotbal, dacă vremea îi permite să vină. Depinde de mama lui, care-l duce la sală şi de capriciile vremii. Un nerv important, care controlează mişcările, i-a fost afectat la naştere. Un medic neurolog i-a recomandat, în urmă cu câteva luni, să încerce un tratament cu toxină botulinică pentru relaxarea musculaturii, însă el şi mama sa nu au posibilitatea financiară de a urma un program ce presupune plata a circa 1.000 de lei pe lună, vreme de mai multe luni.
Cei care vor să-l ajute pe Andrei pot face, de asemenea, o donaţie în contul RO77BACX0000000534360000, al cărui titular este chiar Gerber Andrei-Heinrich.


"Rivalitatea din teren nu conteaza în astfel de situaţii. Am încercat să-i aducem o mică bucurie unui mare fan al baschetului şi sperăm că va reuşi să urmeze tratamentul de care are nevoie”,

Virgil Stănescu, căpitanul-jucător al echipei de baschet Steaua CSM Eximbank.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite