Garbine Muguruza își anunță retragerea din tenis: „A fost o carieră lungă şi de succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, fostă nr. 1 WTA, a anunţat sâmbătă că pune punct activităţii competiţionale, după o perioadă de mai bine de un an în care nu a mai evoluat în turnee, scrie AFP.

Garbine Muguruza Arhivă
Garbine Muguruza Arhivă

"A sosit momentul să-mi iau rămas bun. A fost o carieră lungă şi de succes, dar simt că a sosit momentul să mă retrag", a spus Muguruza (30 ani), într-o conferinţă de presă. "Este o decizie pe care am luat-o în timp, la care m-am gândit mult", a adăugat aceasta.

Ultima sa participare la un turneu WTA a fost în ianuarie 2023, conform Agerpres.

Decizia sa a venit după ce în octombrie anul trecut spunea că nu se gândeşte la o retragere definitivă din circuitul profesionist. Câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem - la Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017 - Muguruza nu mai jucase din luna ianuarie 2023, când a pierdut într-un turneu minor.

Cu toate acestea, în toamnă, când a fost întrebată despre viitorul ei, cu ocazia unei ceremonii de premiere în Spania, jucătoarea afirma că "nici măcar'' nu se gândeşte la retragere.

"Trebuie să simţi că vrei să te retragi şi să fii foarte clar în legătură cu asta, dar în acest moment nici măcar nu mă gândesc la aşa ceva", spunea ea la acel moment.

"Nu joc şi nici nu mă antrenez, îmi trăiesc viaţa. Mă voi întoarce când va începe să-mi fie dor să concurez şi când voi vrea să ridic braţul, să mă antrenez şi să am din nou acea disciplină în viaţa mea'', afirma ea.

"Forma mea fizică s-a schimbat, deoarece nu concurez, dar încerc să mă menţin în formă, fără să ajung la limită. Îmi place să ridic greutăţi şi să fac exerciţii cardio, cum ar fi zumba, pilates, yoga şi box - toate lucrurile pe care nu le-am putut face pentru că tenisul nu mi-a dat timp", explica Garbine Muguruza în octombrie 2023.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite