Gala Mihai Neșu: victorie pentru echipa lui Hagi. Banii strânși vor fi donați centrului de recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala Mihai Neșu, în fapt un eveniment caritabil organizat în vederea strângerii de fonduri pentru finalizarea complexului de recuperare neuromotorie „Sfântul Nectarie” din Oradea, s-a desfășurat joi pe arena "Arcul de Triumf".

Mihai Neșu are proiecte mari, chiar dacă e paralizat de la gât în jos. Foto Arhivă Adevărul
Mihai Neșu are proiecte mari, chiar dacă e paralizat de la gât în jos. Foto Arhivă Adevărul

România All Stars a învins FIFPro Europe cu 3-2, într-un meci în care foste vedete ale țării s-au înfruntat cu staruri mondiale. Echipa antrenată de Gică Hagi s-a impus prin golurile lui Florin Cernat (dublă) și Florin Lovin, în timp ce pentru oaspeți au punctat Marios și Gigel Bucur.

Partida a adus un duel interesant, între fostul antrenor al FCSB Nicolae Dică și actualul tehnician al formației roș-albastre, Elias Charalambous. Românul i-a strecurat mingea printre picioare adversarului său cipriot, spre încântarea spectatorilor din tribună. Cei doi s-au îmbrățișat după fază.

Nicolae Dică joacă bine deși s-a retras de ceva vreme. Foto Sportpictures
Nicolae Dică joacă bine deși s-a retras de ceva vreme. Foto Sportpictures

A fost o partidă cu de toate, dacă ne gândim că fostul stelist Petre Marin a reușit ”performanța” de a fi eliminat de pe teren în urma unui fault dur la Robert Pires, celebrul fost atacant al lui Arsenal Londra.

Mihai Neșu nu a fost prezent la eveniment, dar a transmis un mesaj, de la Oradea: „Bună dragi prieteni! Vă transmit cu drag acest video, fiindcă din păcate nu pot ajunge la eveniment. Vă mulțumim din suflet tuturor celor ați organizat și v-ați luat din timp ca să ajutați așa de mult. Sperăm să ne vedem cât de curând cu altă ocazie”.

Copiii s-au bucurat de spectacolul vedetelor

În tribune s-au aflat circa 2.000 de spectatori, în majoritate copii de la centrele de juniori. Lucru care l-a îmbucurat pe Gică Hagi, care a declarat la final: ”A fost pentru Mihai, un băiat extraordinar. Are o putere incredibilă. E un exemplu pentru toți. A suferit atât, dar are puterea să facă ceva și pentru alții. Bravo lui. Toată stima. Voi încerca să fiu mereu lângă el. Ne-am petrecut o după-amiază frumoasă. Ne bucură că au fost mulți copii în tribună”.

Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, a cumpărat 1.000 de bilete, jumătate dintre acestea fiind date către jucătorii de la Centrul de Copii și Juniori. La fel a făcut-o și antrenorul Cosmin Olăroiu, tichetele fiind direcționate către tineri jucători.

Partida a fost arbitrată de Ovidiu Hațegan, care n-a mai condus vreun meci oficial martie 2022, când a suferit un infarct.

România All Stars

Prima repriză: Cernea - Ogăraru, Goian, Lovin, Raț - S. Paraschiv, Ov. Petre, Cernat, Boștină - Dică, Dănciulescu

A doua repriză: Lobonț - Maftei, Ghionea, Cânu, P. Marin - B. Pătrașcu, Lovin, Cernat, Neaga - D. Niculae, Dică

Antrenor: Gică Hagi

FIFPro Europe

Prima repriză: Mucha - Hulubei, Hanstveit, Urbano, Rada - Klimavicius, Marios - Smolarek, Paiva, Pires - Aganzo

A doua repriză: Blazic - Didic, Kumbeu, Poedica - Stassin, Marios - Mamo, Autio, Charalambous - G. Bucur, Maris

Antrenor: Spiros Neofytides

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite