Pensia de mizerie pe care o primește Neșu din partea statului român. Olandezii dau de 30 de ori mai mult

0
Publicat:

La 10 mai 2011, Mihăiţă Neşu, în vârstă de 38 de ani, a suferit cumplitul accident, la un antrenament al celor de la Utrecht, care i-a schimbat viaţa. 

Mihai Neșu este imobilizat de 11 ani
Mihai Neșu este imobilizat de 11 ani

Fostul fotbalist al Stelei este imobilizat mai bine de 11 ani  într-un scaun cu rotile, după un grav accident suferit la un antrenament în Olanda, pe când juca la Utrecht.

Mihăiţă Neşu luptă necontenit pentru a-şi reveni, dar tratamentele nu au dat roade, fiind paralizat în scaunul cu rotile.

El a vorbit recent despre pensia pe care o primește de la statele român și olandez, dezvăluind că România îi plătește lucar o pensie de 100 de euro, la care se aduagă 300 de euro pentru însoțitorul său, în timp ce statul Olandez îi plătește lunar 3.000 de euro.

"Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze.Dar e adevărat că asta e realitatea. Practic majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare bune, e foarte greu să trăiască”, a spus Neșu într-un interviu la Antena 3.

El a vorbit și despre persoanele cu dizabilități din România, cărora le este foarte greu să supraviețuiască fără resurse,

”Și eu am foarte mulți prieteni cu dizabilități cu care vorbesc și le știu viața și știu cât le greu părinților lor să-i să-i ajute și să le ofere toate condițiile. Plus că avem foarte multe familii care ne contactează cu diferite probleme pe care nu știu să și le vindece, probleme pe care nu poţi să nu le sesizezi. Sunt triste și sper să se îmbunătățească lucrurile în viitor. În primul rând ar fi frumos ca persoanele cu dizabilități să aibă un sprijin mai mare din punctul de vedere al traiului și tratamentului”, a mai spus Mihai Neșu,

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite