Gabriela Ruse, retragere neașteptată de le Australian Open, chiar înainte de tragerea la sorți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Ruse (134 WTA) s-a retras din calificările turneului de Grand Slam de la Australian Open (14-28 ianuarie), chiar înaintea tragerii la sorți care a avut loc azi. E a doua româncă, după Irina Begu, care spune pas competiției de la Melbourne.

Gabriela Ruse va juca doar la dublu la Australian Open. Foto Getty images
Gabriela Ruse va juca doar la dublu la Australian Open. Foto Getty images

Motivul pentru care Gabi nu va participa în calificări este încă necunoscut. Decizia româncei este neașteptată, având în vedere că a jucat bine la Auckland (Noua Zeelandă), unde a trecut de calificări, dar s-a înclinat greu în fața Emmei Răducanu, scor 6-3, 4-6, 7-5.

Decizia luată de Gabriela Ruse a venit chiar înainte de tragerea la sorți de la Australian Open și e de neînțeles, mai ales că nu e vorba despre o accidentare. Pentru că bucureșteanca s-a retras doar de pe tabloul de simplu, urmând să joace la dublu în turneul de la Antipozi alături de ucraineanca Marta Kostyuk.

Sorana, Ana și Jaqueline, pe tabloul principal

În calificările turneului de la Australian Open, dotat cu premii în valoare totală de 59,1 milioane de dolari americani, Gabriela Ruse a fost înlocuită cu canadianca Stacey Fung (241 WTA). O participare în primul tur, pe tabloul principal, va fi recompensată de organizatori cu 81.633 de dolari americani.

Sorana Cîrstea (26 WTA), Ana Bogdan (66 WTA) și Jaqueline Cristian (87 WTA) sunt acceptate direct pe tabloul principal la Australian Open 2024, în timp ce Irina Bara (181 WTA), Miriam Bulgaru (191 WTA) și Andreea Mitu (218 WTA) vor lua startul în calificări. Prima va juca în primul tur al calificărilor împotriva Yuliyei Hatouka (Belarus, 211 WTA), a doua contra lui Ye-Xin Ma (China, 219 WTA), iar ultima o va înfrunta pe Talia Gibson (Australia, 236 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite