Gabriela Ruse, meci eroic cu Emma Răducanu, jucătoare care nu mai câștigase un set din martie 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Ruse (134 WTA) a început excelent noul sezon, cu două meciuri bune cu Danilina și Niemeier. La Auckland, românca venită din calificări a dat în turul I peste britanica Emma Răducanu, fostă câștigătoare de Grand Slam, dar ajunsă pe locul 301 mondial la capătul unui an de coșmar.

Gabriela Ruse s-a înclinat în fața Emmei Răducanu. Foto Getty images
Gabriela Ruse s-a înclinat în fața Emmei Răducanu. Foto Getty images

Emma Răducanu a revenit pe teren după o pauză de 8 luni, ultima partidă jucată fiind pe 18 aprilie 2022, contra lui Ostapenko (0-2). Și nu mai câștigase un set din 22 martie anul trecut, când pierdea la Miami cu Bianca Andreescu (1-2). A făcut-o acum, împotriva Gabrielei Ruse, în primul tur la Auckland, după ce a reușit un break pentru a se distanța de româncă.

A salvat 3 mingi de meci în setul decisiv

Setul secund a început cu un game foarte complicat pentru Gabi Ruse. Românca a salvat 3 mingi de break și a reușit să reziste pentru a câștiga game-ul, după 12 minute. A fost declicul de care Ruse avea nevoie, care a făcut imediat break. A urmat o sarabandă de game-uri câștigate pe serviciul adversarei, la finalul căreia Gabriela Ruse s-a impus cu 6-4.

În setul 3 s-a mers cap la cap până la 2-2, după care Emma Răducanu s-a distanțat la 5-2. Gabriela Ruse nu s-a lăsat, a salvat trei mingi de meci și a revenit fantastic pentru 5-5. Britanica s-a impus până la urmă cu 6-4, 4-6, 7-5 și va juca în turul următor cu Elina Svitolina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite