Gabriela Ruse, mărturisire cu ochii în lacrimi: Presiunea care a apăsat-o la Transylvania Open

0
Publicat:

După eliminarea prematură a Soranei Cîrstea (26 WTA), în turul I, o altă româncă a strălucit la Cluj, spre bucuria fanilor și organizatorilor. Numele ei: Gabriela Ruse (25 de ani).

Gabriela Ruse
Gabriela Ruse

Chiar dacă a abordat competiția de pe locul 188 în lume, Ruse a avut un parcurs admirabil, oprindu-se doar în finală:

*Turul I: 6-2, 1-6, 6-4 cu Parks (54 WTA)

*Turul II: 7-6, 6-2 cu Bondar (116 WTA)

*Sferturi: 6-1, 0-6, 6-1 cu Arango (113 WTA)

*Semifinale: 6-1, 6-4 cu Masarova (65 WTA)

*Finala: 3-6, 4-6 cu Korpatsch (105 WTA)

În ciuda eșecului din ultimul act, venit după ce Ruse a condus cu 3-0, aceasta a luat părțile pozitive ale șederii sale la Cluj. Mai ales că, înainte de Transvylvania Open 2023, ea ajunsese într-o situație disperată, cu șanse tot mai mici de a prinde tabloul în primul Grand Slam al anului viitor, Australian Open (14 – 28 ianuarie). Și acum acest obiectiv depinde de cât va reuși să se apropie Ruse de Top 100 mondial, însă perspectivele ei sunt destul de bune după finala de duminică. Concret, Ruse a înregistrat un salt de 61 de locuri, de pe 188 pe 127 WTA.

Cu această ascensiune, Gabriela a vorbit, vizibil emoționată, despre viitorul ei în tenisul feminin.

A fost o săptămână minunată pentru mine, nu m-am gândit nicio secundă că voi ajunge în finală. Chiar acum o săptămână eram cu antrenorul meu și veneam spre Cluj. Îmi calculam punctele și aflasem că eram aproape să nu mai intru la Australian Open... Mă gândeam cât de greu îmi va fi să o iau de la capăt. Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale. De-a lungul anilor, am învățat că înfrângerile sunt cele mai importante lecții pe care un om le poate învăta. A însemnat extraordinar de mult această săptămână pentru mine. Voi fi altă persoana de acum, vă mulțumesc din suflet“, a spus Ruse, cu ochii în lacrimi, după finala cu nemțoaica Tamara Korpatsch (28 de ani).

În 2021 a făcut furori

Faptul că Ruse a savurat atât de mult finala de la Transylvania Open e de înțeles. În 2022 și 2023, ea s-a tot chinuit să atingă forma excelentă de acum două sezoane. Între 5-25 iulie 2021, Gabriela părea invincibilă: 13 meciuri, 12 victorii, un titlu câștigat la Hamburg și o finală disputată la Palermo! A urmat intrarea pe tabloul US Open 2021, cu trei victorii în calificări, și apoi prezențe pe tablou și Australian Open și French Open 2022. Pe fondul acestor rezultate, Ruse a atins cea mai bună clasare din carieră, în mai 2022, locul 51 în lume.

Acum, ea speră ca parcursul de la Transylvania Open să fie scânteia care să-i relanseze cariera: „Eu vreau să-mi demonstrez că pot ajunge, din nou, unde am fost, dar cu bucurie. Și, în momentul în care voi ajunge acolo, îmi doresc să fiu la fel de bucuroasă cum sunt astăzi. Până la urmă, nu clasamentul e totul. Dar o să vină și clasamentul…“.

30

de victorii și 20 de înfrângeri a adunat Gabriela Ruse în 2023, an în care a jucat cele mai multe meciuri de când a debutat în circuitul WTA, în 2015.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite