FOTO VIDEO România - Grecia: 1-1. „Tricolorii“ şi-au luat „adio“ de la CM din Brazilia. Urmează demisia lui Victor Piţurcă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut doar un egal marţi seară, împotriva Greciei, şi acela survenit în urma unui autogol al oaspeţilor. Cei 53.174 de spectatori au fost suficienţi pentru stabilirea unui record de asistenţă, însă nu şi pentru calificare. Astfel, selecţionata lui Victor Piţurcă şi-a luat gândul de la Campionatul Mondial din 2014, organizat în Brazilia, la Rio, bifând încă un turneu final de la televizor.

Grecia se duce la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Victor Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj  

Victor Piţurcă va fi scos ţap ispăşitor pentru o nouă calificare ratată, însă ar fi o mare greşeală ca în avalanşa de critici sub care va fi îngropat selecţionerul să-i uităm pe jucătorii trimişi pe teren de acesta. Vorbim de băieţii care, în zilele dinaintea returului, ne-au promis marea cu sare, au spus că vor pune capul în în gheata grecilor pentru ca, pe teren, să se facă de râs. Susţinută frenetic de peste 53.000 de suporteri, România a făcut o primă repriză catastrofală pe Arena Naţională. Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai bună repriză din aceste preliminarii a fost, de fapt, cea mai ruşinoasă.

Pe scurt: nicio ocazie în 45 de minute! O adunătură de băieţi îmbrăcaţi în galben au plimbat mingea fără nicioidee, de parcă au descoperit fotbalul de o săptămână. Pe fondul acestei prestaţii jenante, Grecia a avut prima ocazie, atunci când Holebas a şutat periculos, forţându-l pe Tătăruşanu să respingă în corner (16). Apoi, Samaras a trecut pe lângă gol după o lovitură liberă (22). A fost faza care a anunţat, practic, golul de 1-0. Măţel a „dormit“ pe teren Unul dintre jucătorii mai buni ai tricolorilor în ultima perioadă, Măţel a comis-o. Fundaşul Astrei a greşit pasul la ofsaid, Mitroglou a fost găsit cu o pasă senzaţională, a preluat şi l-a executat pe Tătăruşanu.

       

Adrian Mutu l-a criticat vehement pe Victor Piţurcă: „Are metode din anii '50-'60 şi un stil dictatorial“  

Două lucruri sunt de reţinut aici:

*Grecia, echipa aia urâtă şi defensivă, a marcat în toate meciurile din deplasare în aceste preliminarii. *Mitroglou, până la „dubla“ cu România, avusese cinci goluri în 23 de selecţii.
În acest baraj, vârful lui Olympiakos a înscris de trei ori în două jocuri, ceea ce spune totul despre apărarea românilor. De aici până la finalul reprizei, s-a jucat aşa cum şi-au dorit grecii: la trecerea timpului. Singurul amânunt notabil: Raţ, accidentat, a fost înlocuit cu Latovlevici. Ah, şi încă ceva: scandările cu „demisia, demisia“ s-au auzit de prin minutul 43. Ţinta? Victor Piţurcă. Ar fi însă bine că şi mulţi dintre cei trimişi pe teren de selecţioner să se gândească serios să se apuce de altceva, fiindcă, la cum au jucat, aseară, au lăsat senzaţia că sunt paralel cu fotbalul. Norocul a adus un autogol, nu şi calificarea După pauză, România a continuat cu acelaşi joc obosit şi lipsit de orizont. Asta până în minutul 55, atunci când s-a dat un gol care poate fi explicat numai prin norocul proverbial al lui Piţurcă.

După primele pase legate ale tricolorilor, Maxim – şters şi el, per ansamblu - a sărit peste balon, mişcarea i-a derutat pe greci, doi fundaşi de ai lor s-au dat cap în cap, iar Torosidis a marcat un autogol fabulos: lob peste Karnezis (55)! Au jucat fotbal nouă minute Venit de nicăieri, golul egalării a avut efectul unui electroşoc asupra unui pacient intrat în stop cardiac. Au urmat nişte „convulsii“ ale pacientului, care în cazul de faţă a fost naţionala României. Iureşul tricolorilor a durat nouă minute, a adus nişte cornere şi s-a încheiat cu o lovitură liberă trimisă de Latovlevici peste poartă (64). A fost ultima acţiune notabilă pentru o echipă care voia să ajungă la Mondiale. Pulsul pacientului s-a oprit definitiv, grecii au controlat jocul şi s-a terminat 1-1. Există totuşi o consolare după această calificare ratată: nu e nimic de regretat. 

O echipă care n-a putut trece de Grecia, care a dat un gol în 180 de minute, plus un autogol, n-are ce căuta la un turneu final.  

Suporteri ai echipei naţionale a României, reţinuţi, amendaţi şi interzişi pe stadion de către Jandarmerie

Desfăşurarea meciului în format LIVE 

Min. 90+4 FINAL DE MECI. România - Grecia: 1-1 (aut. Holebas 55' / Mitroglou 23')

Min. 90 Întreg stadionul îi cere demisia selecţionerului României.

Min. 86 Victor Piţurcă face ultima modificare: iese Stancu, intră Grozav.

Min. 80 Oaspeţii efectuează ultima schimbare: iese Siovas, intră Manolas.

Min. 77 Maxim execută un corner, dar mingea este lovită de Samaras cu capul, Stancu intervine şi şutează deasupra porţii lui Karnazis.

Min. 76 Românii acuză un henţ al lui Holebas în careu, însă arbitru nu dictează nimic.

Min. 73 Grecia are o nouă modificare: iese Karagounis, intră Samaris.

Min. 72 Fernando Santos efectuează prima schimbare: iese Torosidis, intră Vyntra.

Min. 67 Pe Arena Naţională se află 53.174 de spectatori, fapt care doboară recordul stabilit anul trecut, la meciul România - Olanda, pe 16 octombrie.

Min. 64 Tănase cade la marginea careului, România primeşte o lovitură liberă, executată de Latovlevici şi trimisă puţin deasupra porţii grecilor.

Min. 63 Hoban trage de la aproximativ 20 de metri, iar Karnezis respinge în corner.

Min. 57 Cholevas este penalizat cu un cartonaş galben.

Min. 56 A doua schimbare a României: iese Torje, intră M. Niculae.

Min. 55 GOL! România egalează prin Maxim, mingea fiind deviată de Holebas! România - Grecia: 1-1.

Min 52 Încă trei petarde se aud răsunând în tribune.

Min. 49 Măţel încearcă o centrare prin spatele porţii.

Min. 46 A început repriza a doua!

PAUZĂ! România - Grecia: 0-1 (Mitroglou 23').

Min. 46 Marica şutează peste poarta lui Karnezis. O petardă explodează în apropierea goalkeeperului şi un alt fotbalist grec este căzut la pământ. Pe întreg stadionul răsună scandarea „Demisia!“.

Min. 43 Karagounis execută o lovitură liberă, Samaras se află periculos în preajma porţii lui Tătăruşanu, însă este semnalizată poziţia de ofsaid a grecului.

Min. 39 Maniatis trimite mingea spre poarta românilor, însă Tătăruşanu intervine la timp.

Min. 37 Din tribune răsună imnul „Deşteaptă-te, române!“.

Min. 32 Latovleivici încearcă un şut de la aproximativ 30 de metri, dar balonul trece peste poarta lui Karnezis.

Min. 26 Piţurcă efectuează prima schimbare: iese Raţ, intră Latovlevici.

Min. 23 GOL! Mitroglou deschide scorul. România - Grecia: 0-1.

Min. 21 Grecia primeşte o lovitură liberă după o intervenţie de-a lui Goian. Karagounis execută, Samaras reia cu capul, dar mingea trece pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

Min. 19 Stancu şutează direct în braţele lui Karnezis. 

Min. 17 Holebas bifează prima ocazie uriaşă în contul Greciei. Karagounis execută lovitura de la colţ, dar românii îndepărtează balonul din preajma lui Tătăruşanu. 

Min. 11 Torosidis are o intrare dură la Raţ. Maxim execută o lovitură liberă, însă mingea ajunge direct în braţele lui Karnezis.

Min. 10 Primele minute s-au scurs fără ocazii importante pentru niciuna dintre părţi.

Min. 6 Acelaşi Torje a şutat de la aproximativ 20 de metri la poarta lui Karnezis, dar mingea a trecut pe lângă poarta portarului elen.

Min. 3 Gabi Torje execută primul corner al României, dar mingea este îndepărtată de careul grecilor.

Min. 1 A început meciul România - Grecia! 

Echipe de start


România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Torje, Hoban, Tănase, Maxim - Stancu, Marica.

Grecia: Karnezis - Torosidis, Siovas, Papastathopoulos, Holebas - Maniatis, Karagounis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras.


UPDATE 20.20 Înaintea meciului au existat incidente, în urma cărora au fost percheziţionaţi 62 de oameni. Potrivit surselor „Adevărul“, printre ei se numără şi membri ai grupului „Honor et Patria“, care însoţeşte pretutindeni echipa naţională. Aceştia aveau afişat un banner „FRF = Mafia“, care i-a determinat pe jandarmi să-i legitimeze şi să le interzică accesul pe stadion. Sub motivaţia de „încercare de introducere a mesajelor interzise de organizator“, mai mulţi suporteri ai naţionalei au primit amenzi de câte 500 de lei şi interdicţie de un an pe stadion. 

UPDATE 19.40 Fotbaliştii lui Fernando Santos au ieşit la încălzire, pe gazon, pe fundalul unui cor de huiduieli.

UDPATE 19.30 Fanii români au început să pătrundă în arenă, iar fotbaliştii celor două echipe se află deja la stadion.

UPDATE 19.20 Versurile imnului „Deşteaptă-te, române!“ vor fi proiectate pe ecranul de pe Arena Naţională.

UPDATE 19.10 Suporterii Greciei au ajuns la stadion.

UPDATE 18.40 Pronosticurile unor foşti internaţionali

Dan Petrescu: „Nu văd de ce nu am avea 2-0 de la pauză. Grecii sunt experimentaţi, dar au o vârstă. Nu ştiu dacă pot rezista la încă un meci tare, iar noi suntem tineri şi proaspeţi“. (sport.ro)

Adrian Mutu: "Vom bate cu 3-0, Marica va reuşi o dublă, Maxim va da şi el un gol!". (Facebook)

UPDATE 18.15 Observatorul UEFA nu a acceptat cererea FRF, astfel că acoperişul arenei nu va fi tras.

După duşul rece de la Pireu, scor 1-3, Victor Piţurcă a anunţat că va risca totul şi vom juca ofensiv. Echipa probabilă este cu doi atacanţi, Bogdan Stancu şi Ciprian Marica, şi un singur mijlocaş defensiv de meserie, Ovidiu Hoban. Selecţionerul şi-a pregătit echipa şi de penaltiuri, deşi repetarea scorului din tur este greu de crezut, lucru reliefat şi de faptul că bookmakerii oferă o cotă de 21 acestui rezultat. Ambele echipe au acuzat înaintea partidei de astăzi arbitrajul din tur, românii ofsaidul la primul gol al lui Konstantinos Mitroglou, iar grecii un penalti neacordat în startul partidei, la o ţinere a lui Dorin Goian la fotbalistul elen.  

FRF a decis ca acoperişul de pe „Arena Naţională“ să fie rabatat în speranţa că la partida de marţi seara acustica să devină aliatul tricolorilor în lupta pentru victorie împotriva grecilor. Numai că elenii nu au fost de acord cu acţiunea organizatorilor români, făcând plângere la FIFA şi solicitând ca meciul să se joace sub cerul liber. România are parte de o misiune destul de grea. Nicio naţională n-a reuşit vreodată în istoria partidelor de baraj la CM să întoarcă un eşec la două goluri diferenţă în tur.

Citiţi reacţiile după meciul România-Grecia

Grecia se duce la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Victor Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj România a încheiat la egalitate manşa secundă din meciul de baraj cu Grecia (1-1), rezultat care le-a asigurat „tricolorilor“ încă un turneu final văzut de acasă.

Mutu l-a făcut dictator pe Piţurcă şi a explicat de unde a pornit conflictul cu selecţionerul: „Pune interesele personale mai presus de orice“ Adi Mutu a făcut declaraţii dure la adresa lui Victor Piţurcă, imediat după finalul partidei cu Grecia. „Briliantul“ a acuzat că selecţionerul este un veritabil dictator şi că a pus interesele şi orgoliul personal mai presus de orice.

Victor Piţurcă: „Sunt prea supărat şi nefericit pentru a mă gândi la demisie” Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, la finalul partidei dintre România şi Grecia, încheiată cu un egal, că se consideră vinovat pentru faptul că nu a putut bucura fanii cu o calificare la Cupa Mondială, afirmând totodată că este prea supărat pentru a se gândi la demisie.

Adrian Mutu: „Trebuie să începem de la zero să construim echipa naţională de fotbal, fără Mutu, fără Piţurcă. Sunt atâţia antrenori buni” Adrian Mutu a afirmat, marţi seară, la finalul meciului România - Grecia, încheiat cu un egal, că antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, este „primitiv” în pregătirea unei partide şi că ar trebui să demisioneze de la conducerea tehnică a selecţionatei României după ratarea calificării la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, potrivit Mediafax.

Adrian  Mutu l-a criticat vehement pe Victor Piţurcă: „Are metode din anii '50-'60 şi un stil dictatorial“ Lăsat pe dinafara lotului pentru meciul de baraj pe care România l-a disputat împotriva Greciei, Adrian Mutu l-a atacat pe Victor Piţurcă într-o manieră neobişnuită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite