VIDEO Aşa se bate Grecia cu 3-1. Am făcut-o chiar noi, în 2011, au reuşit-o şi alţii, în acest an. De ce s-a pregătit Piţi de penalty-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2011, România a învins Grecia cu 3-1, într-un amical din Austria
În 2011, România a învins Grecia cu 3-1, într-un amical din Austria

Victor Piţurcă a surprins astăzi, în conferinţa de presă, când a anunţat deschis că „tricolorii“ s-au pregătit şi pentru loviturile de departajare! Repetarea acestui scor nu e chiar uşoară (casele de pariuri oferă o cotă de 21 scorului de 3-1 pentru România), dar selecţionerul şi-a găsit motive de speranţă. La două meciuri, disputate în ultimii doi ani, s-a gândit Piţurcă, partide în care Grecia a pierdut exact cu acest scor.

„Meciul de la Bucureşti va fi cu totul altfel decât cel de la Pireu. Vom juca de pe alte poziţii, pentru că trebuie să câştigăm cu 2-0. Oricum, am luat în calcul orice variantă. Am exersat şi penalty-urile. Se poate întâmpla orice“, a declarat astăzi Victor Piţurcă.

Penalty-uri? Înseamnă cu Piţi se gândeşte la un 3-1! Speră la 2-0, dar ia în calcul foarte mult şi posibilitatea de a primi un gol, ţinând cont de şubrezimea defensivei naţionalei României. Ar urma, în respectivul scenariu, să mai dăm noi un gol, s-ar face 3-1 şi am ajunge la penalty-uri. 

Din 1996 încoace, Grecia a pierdut doar de trei ori cu 1-3, prima dată în februarie 1996, într-un amical cu Franţa. 

Celelalte două înfrângeri s-au înregistrat în ultimii doi ani, o dată chiar în faţa României.

PRELIMINARII CM 2014 

22 martie 2013, Zeniţa

Bosnia-Herţegovina – Grecia 3-1 (Ibisevici 36, Dzeko 29, 53)

Grecii au o defensivă formidabilă, şi chiar preferă acest stil de joc, cu care au câştigat un European. În preliminariile pentru CM 2014, elenii au avut cea mai bună apărare (doar patru goluri încasate în 10 meciuri, la egalitate cu Belgia, Ucraina şi Anglia – Spania a primit trei, dar în doar opt partide). 

Trei din cele patru goluri încasate de oamenii lui Santos au venit într-un singur meci, în deplasare, în faţa liderului grupei, Bosnia. 

Teoretic, nu pare extrem de greu, practic e altă poveste. Pe faza ofensivă, ai avea nevoie de un Ibisevic (Stuttgart) şi un Dzeko (Manchester City). 

Pe Misimovici, decarul lor, şi executantul de lovituri libere, al treilea om din avanposturi, îl putem plasa sub Maxim. Şi ca valoare (după ce Dan Petrescu l-a alungat de la Dinamo Moscova a ajuns în China, la Guinzhou Renhe) şi ca execuţii. 

Notă: Elenii au pierdut acest meci la fazele fixe, carenţă pe care au demonstrat-o şi la Pireu. Două goluri le-au luat după lovituri libere, iar unul după un penalty ratat de Misimovici

AMICAL 

15 noiembrie 2011, Altach (Austria) 

România – Grecia 3-1 (Karagounis 34 / Torje 17, Tănase 61, Chipciu 81)

În urmă cu doi ani, pe 15 noiembrie 2011, România învingea Grecia exact cu 3-1. Era prima înfrângere a lui Fernando Santos pe banca Greciei (după 17 partide). 

Un motiv de speranţă, cu un mic amendament. Meciul a fost unul amical şi n-a avut, evident, greutatea unei partide care te califică la un Mondial. 

Deşi echipele de start diferă mult faţă de cele care s-au întâlnit vineri, la Pireu, în lotul ambelor naţionale există şi în acest moment opt-nouă jucători dintre cei care au evoluat în 2011 la Altach. 

Echipele din 2011: 

România 

Bălgrădean – Papp, Găman, Goian, Ştefan Radu – Pintilii, Neagu – Torje, Stancu, Tănase – Mazilu

Au mai jucat: Lazăr (Pintilii 46), Marius Niculae (46), Chiricheş (Găman 64), Chipciu (Tănase 68)

Grecia 

Kapino – Maniatis, Malezas, Papastathopoulos, Giannoulis - Kone, Karagounis, Makos, Tziolis - Charisteas, Liberopoulos 

Au mai jucat : Papadopoulos (Papastathopoulos 46), Samaras (Charisteas 46), Mitroglou (Liberopoulos 46), Fotakis (Makos 46), Theodoris (Kone 65), Salpingidis (Tziolis 77)

Ar mai trebui remarcat ceva. Ultima echipă care a reuşit să învingă Grecia la două goluri diferenţă a fost Germania, în sferturile lui Euro 2012. 

Dar repetarea acelui scor, 4-2, nu ne-ar conveni deloc.

Citeşte şi 

România - Grecia / Fernando Santos: „Vom apăra cu dinţii avantajul”

Antrenorul portughez  al Greciei mizează pe o apărare de fier, speră într-un gol al echipei sale pentru a linişti apele şi nu se gândeşte la lovituri de departajare. Meciul România - Grecia e vineri, ora 21.00, Antena 1.

România - Grecia / Chiricheş: "Mă simt bine cu masca, sunt apt sută la sută"

Vlad Chiricheş s-a  antrenat normal şi va fi apt de joc pentru meciul dintre România şi Grecia de marţi, ora 21.00, în direct pe Antena 1.

Presa elenă nu le dă nicio şansă tricolorilor să întoarcă rezultatul din tur: „Suntem gata de calificare. Mergem în Brazilia via România!“

Jurnaliştii greci sunt foarte optimişti când vine vorba de calificarea naţionalei lor la Campionatul Mondial din 2014. Presa de la Atena crede că Mitroglou şi colegii au de îndeplinit o simplă formalitate în returul de la Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite