Formula 1 a avertizat echipele că riscă sancţiuni dacă membrii lor se mai caţără pe garduri

0
Publicat:

Echipele de Formula 1 au fost avertizate că ar putea primi sancţiuni dacă personalul tehnic se mai caţără pe gardul dintre linia boxelor şi pistă ca să-şi aclame piloţii pentru victorie sau clasarea pe podium, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Formula 1. FOTO EPA EFE
Formula 1. FOTO EPA EFE

Într-o notă transmisă joi echipelor de Formula 1, directorul de cursă de la Marele Premiu al Australiei, Niels Wittich, a amintit că regulile interzic căţărarea pe acele garduri în orice moment al cursei. El a reamintit articolul din codul sportiv care precizează că orice echipă care încalcă această interdicţie va fi raportată comisarilor de cursă.

Este o obișnuință ca mecanicii şi alţi membri ai echipelor să se urce pe gard şi să aclame piloţii care trec primii linia de sosire după ultimul tur.

Așa au făcut membrii echipelor Red Bull şi Aston Martin în Arabia Saudită, cu un circuit stradal rapid prevăzut cu garduri metalice, după ce piloţii celor două echipe au ocupat primele trei locuri.

Pe circuitul australian Albert Park, gardurile metalice dintre linia boxelor şi pistă sunt înlocuite cu panouri de sticlă pentru a creștere a vizibilității pentru fani.

Potrivit codului sportiv reamintit în nota transmisă joi „accesul pe linia boxelor ar trebui să fie rezervat exclusiv în timpul antrenamentelor şi curselor pentru acele persoane special autorizate şi având o anumită treabă de îndeplinit. Personalul echipei are voie doar să intre pe linia boxelor imediat înaintea unei intervenţii la o maşină şi trebuie să se retragă imediat ce activitatea lui s-a încheiat''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite