Finalistă-surpriză la Roland Garros. Muchova a trecut de Aryna Sabalenka în „Comedia erorilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără să fie cap de serie, Karolina Muchova a produs surpriza și a învins-o pe Aryna Sabalenka, a doua favorită a turneului Roland Garros. Este pentru prima dată în carieră când Muchova ajunge într-o finală de Grand Slam.

Karolina Muchova, la prima finală de Mare Șlem din carieră. Foto EPA EFE
Karolina Muchova, la prima finală de Mare Șlem din carieră. Foto EPA EFE

A fost 7-6, 6-7, 7-5 pentru sportiva din Cehia, la capătul unui meci disputat mereu pe muchie de cuțit. Primul set a revenit Karolinei, care și-a ținut mai bune nervii în tie-break (7-5), după ce de-a lungul setului s-a mers cap la cap. După 72 de minute, Muchova conducea cu 1-0.

Setul 2 a aparținut bielorusei, care a revenit de la 0-2 la 4-3, după care a urmat același scenariu ca în primul. Egalități după egalități, iar de data aceasta Aryna Sabalenka s-a impus în tie-break, tot cu 7-5, după încă o oră de joc.

Setul decisiv a părut că va aparține Arynei. După 2-2, acesta s-a desprins la 5-2, a avut și o minge de meci, însă a urmat căderea. Sau, mai bine zis, a început ”Comedia erorilor” forțate și neforțate pentru sportiva belarusă. Chiar dacă Muchova a jucat într-un picior, din cauza unei accidentări, Sabalenka parcă și-a propus să dea toate mingile în fileu sau în afara terenului.

Aryna Sabalenka a dat cu piciorul unei performanțe. Foto Getty images
Aryna Sabalenka a dat cu piciorul unei performanțe. Foto Getty images

Totul a culminat, la 5-5 și 40-15 pe serviciul ei, cu două duble greșeli. Cehoaica nu a iertat, a făcut break-ul și a încheiat partida cu un game la zero. Favorita Aryna Sabalenka a părăsit rapid arena, în aplauzele spectatorilor, asta după ce i-a urat, la fileu, succes adversarei sale în finala de sâmbătă (ora 16.00, Eurosport).

Bilanțul bielorusei e groaznic: 6 duble greșeli față de zero ale Karolinei, 53 de erori neforțate (față de 27) și zero mingi de break salvate.

Pentru Muchova urmează o premieră: finală de Grand Slam, din postura de jucătoare aflată pe locul 43 mondial. Pe traseu, cehoaica a trecut și de Irina Begu, în turul 3 al French Open. Și chiar dacă adversara din finală se va numi cel mai probabil Iga Swiatek (care joacă la această oră cu Hadad-Maia), Karolina a dovedit că poate realiza încă o surpriză.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite