Tenisul, plin de anomalii monstruoase: „Blestemul“ care a lovit ultimele turnee majore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba feminină de la French Open a fost un fiasco, refuzul ucrainencelor de a da mâna cu adversarele din Rusia și Belarus dând naștere la niște episoade cel puțin neplăcute.

Elina Svitolina, războinică pe terenul de tenis. FOTO: Arhiva Adevărul
Elina Svitolina, războinică pe terenul de tenis. FOTO: Arhiva Adevărul

Trist, dar adevărat: începând din 2022, turneele de tenis s-au ales cu „blestemul“ de a fi despre niște subiecte care n-au nicio legătură cu sportul în sine! Australian Open a dat tonul, cu acel episod dezgustător al excluderii lui Novak Djokovici din cauza vaccinării. A urmat Wimbledon, lăsat fără puncte de ATP și WTA, după excluderea sportivilor din Rusia și Belarus. La US Open, a revenit în atenția publicului, din nou, excluderea nevaccinaților. De această dată, într-o formă și mai ciudată, în sensul că nevaccinații americani au jucat, cei străini nu!

Acum, proba feminină de la French Open a fost umbrită de refuzul ucrainencelor de a veni la fileu, la tradiționala strângere de mână, după meciuri, cu fetele din Rusia și Belarus. Gestul a fost fluierat, copios, de fiecare dată, de publicul din tribune. Apogeul a fost atins, în sferturi, după ce Aryna Sabalenka (Belarus, 25 de ani, 2 WTA) a trecut de Elina Svitolina.

Dacă sportiva din Ucraina a părăsit terenul în huiduielile spectatorilor, nici Sabalenka n-a fost ferită de critici, după meci. Așadar, încă o dată, tenisul a trecut în plan secund. Din păcate! 

French Open, sferturi

Feminin

Muchova (43 WTA) – Pavlyuchenkova (333 WTA) 7-5, 6-2

Svitolina (192 WTA) – Sabalenka (2 WTA) 4-6, 4-6

Haddad Maia (14 WTA) – Jabeur (7 WTA) 3-6, 7-6, 6-1

Swiatek (1 WTA) – Gauff (6 WTA)

Masculin

Alcaraz (1 ATP) – Tsitsipas (5 ATP) 6-2, 6-1, 7-6

Djokovici (3 ATP) – Khachanov (11 ATP) 4-6, 7-6, 6-2, 6-4

Rune (6 ATP) – Ruud (4 ATP)

Zverev (27 ATP) – Etcheverry (49 ATP)

Se vor juca, astăzi, după ora 17.00 (Eurosport)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite