Fete cu salarii babane aduc și rezultate strălucitoare: moment istoric pentru handbalul românesc | ANALIZĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Liga Campionilor, CSM București a rezolvat o formalitate și anume calificarea în sferturi, după returul cu Krim Ljubljana (Slovenia). Vorbim despre o formalitate, nu pentru a minimaliza performanța obținută de Neagu și colegele ei, ci pentru că, în această dublă, „tigroaicele“, net superioare, au lămurit lucrurile încă după partida tur din deplasare. Câștigată cu 30-24. Scorul s-a repetat și în returul găzduit, duminică, de Sala Polivalentă din Capitală. Cu Neagu în prim-plan, aceasta fiind cea mai bună marcatoare a CSM-ului cu șapte goluri.

Cristina Neagu câștigă peste 20.000 de euro pe lună la CSM București. FOTO: Arhiva Adevărul
Cristina Neagu câștigă peste 20.000 de euro pe lună la CSM București. FOTO: Arhiva Adevărul

Așadar, formația finanțată de Primăria Capitalei a bifat o performanță remarcabilă: a 9-a prezență consecutivă în sferturile Ligii Campionilor! Problema e că, în ultimii ani, CSM s-a „blocat“ în această fază. De patru ori învinsă pe teren și o dată de aberațiile pandemice care au oprit sportul de performanță într-un an, 2020, cu adevărat negru pentru istoria omenirii.

Acum, între CSM și mult dorita calificare în Final Four, obiectiv de care depinde rămânerea antrenorului Adrian Vasile pe bancă, stă Metz. Adică o formație redutabilă, mult peste Krim. De altfel, ca să ne dăm seama cât de diferită va fi dubla care urmează pentru CSM, e suficient să trecem în revistă patru dintre rezultatele franțuzoaicelor în faza grupelor:

*Metz – Rapid 33-22

*Krim – Metz 22-28

*Metz – Krim 40-31

*Rapid – Metz 31-34

Așadar, după cum se poate vedea, viitoarea adversară a CSM-ului a „măturat“ cu două echipe cu care și bucureștencele s-au duelat în acest sezon, în Liga Campionilor și în Liga Florilor. Cu precizarea că, dacă CSM a învins în ambele manșe cu Krim, în schimb, în campionat, a pierdut ultimul derby cu Rapid, scor 28-30, pe data de 7 februarie.

Dincolo de statistici, e clar că această confruntarea din sferturile Ligii va fi pe muchie de cuțit. În România, CSM e pe primul loc în Liga Florilor, cu un avans de 6 puncte față de Rapid. În prima ligă franceză, Metz e pe doi într-o competiție mult mai strânsă, la două puncte de liderul Brest.

Chiar dacă dubla de acum pornește de la scorul de 5-3 pentru formația franceză, CSM are motive de optimism. Pentru că ultima dată când a prins Final Four-ul Ligii Campionilor, acum șase ani, a trecut chiar de Metz în sferturi, cu 54-48 la general.

Cristina Neagu (CSM București): Cred în şansa noastră cu Metz. Nu facem nuntă din această calificare, mai avem o lună până la sferturi. Nimeni nu e de neînvins şi cred că din momentul ăsta putem vorbi despre Final Four.

Handbal Liga jpg

Premieră istorică pentru România

Două dintre echipele noastre mai puțin mediatizate, Gloria Bistrița și Dunărea Brăila, au reușit o performanță istorică în weekend pentru handbalul românesc. Concret, e pentru prima dată când avem două cluburi în Final Four-ul European League. Care e a doua competiție continentală și pe care am câștigat-o de patru ori, ultima dată în 2018.

Tragerea la sorți pentru confruntările din semifinale va avea loc astăzi și, având în vedere bilanțul reprezentantelor noastre la această ediție, putem visa la cucerirea trofeului. Concret, Gloria Bistrița, pregătită de selecționerul Florentin Pera, a avansat până în Final Four fără înfrângere! Bazaliu și colegele sale au înregistrat cinci victorii și o remiză în grupe, după care au eliminat Motherson Mosonmagyaróvár (Ungaria) cu o dublă victorie în sferturi: 32-30 în deplasare și 27-25 acasă.

Dunărea Brăila, antrenată de danezul Jan Leslie, a avut cinci victorii și o înfrângere în faza grupelor. În sferturi, Udriștioiu și compania au trecut de Podravka Vegeta (Croația), câștigând ambele manșe: 32-26 în deplasare și 26-25 acasă.

Handbal jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite