FCSB, putredă cu Silkeborg în Conference League: Danezii au călcat echipa lui Becali în picioare și la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În România, cu impostura poți ajunge departe în multe domenii de activitate. Inclusiv în fotbal. Asta cât timp vorbim despre fotbalul nostru mic, pe plan intern. Când trecem la nivel internațional, din fericire, impostura e taxată imediat. În mod vizibil!

Gigi Becali s-a predat în Conference League și acum asistă la niște rezultate rușinoase pentru FCSB.
Gigi Becali s-a predat în Conference League și acum asistă la niște rezultate rușinoase pentru FCSB.

FCSB a fost masacrată, săptămâna trecută, în Danemarca, 0-5 cu Silkeborg. Atunci specialistul de la acest club, Mihai Stoica, a dat vina și pe „mocheta“ pe care s-a jucat pe „JYSK Arena“. Ei bine, joi seară, nu s-a mai jucat pe teren sintetic, ci pe iarba naturală de la „Arena Națională“. Și, din nou, FCSB a fost călcată în picioare de Silkeborg!

Și nici nu trebuia să fii vreun specialist ca să-ți dai seama ce va urma doar după 5 minute. Pentru că încă de atunci a venit prima ocazie a danezilor, una monumentală, ratată de Jørgensen. Ce-i drept, ar fi de remarcat, în primul rând, intervenția salvatoare a lui Târnovanu, care s-a opus unui gol ca și făcut. Din păcate, goalkeeper-ul roș-albaștrilor avea să gafeze, în mod incredibil, 11 minute mai târziu. Până atunci însă, FCSB a încasat primul gol, nu după vreo greșeală de portar, ci fiindcă s-a reconfirmat că apărarea e o „bombă cu ceas“ la această formație, în orice formulă!

Ștefan Târnovanu a luat gol direct din corner.
Ștefan Târnovanu a luat gol direct din corner.

O minge pierdută de Cordea în preajma careului a ajuns din trei atingeri la Kusk, iar mijlocașul lui Silkeborg l-a driblat și pe Târnovanu, punctând pentru 1-0 (12). „Bombardamentul“ a continuat la poarta FCSB-ului: după altă minge pierdută de bucureșteni, Kusk l-a servit pe Jørgensen al cărui șut a trecut razant pe lângă bară (15). Degeaba s-au bucurat bucureștenii la ocazia ratată de Jørgensen! La faza următoare, în minutul 16, umilință totală: Klynge a marcat direct din corner pentru 2-0! Târnovanu a ieșit halucinant, ca un amator, reclamând un fault inexistent, iar danezii aveau punctele în cont, încă din minutul 16!

Până la finalul reprizei, Silkeborg a lăsat impresia că, de milă, a luat piciorul de pe accelerație, preferând să nu mai facă prea mare risipă de energie cu o echipă a FCSB-ului demnă de compasiune fotbalistică.

Søren Tengstedt a făcut ce a vrut cu apărarea jalnică a FCSB-ului.
Søren Tengstedt a făcut ce a vrut cu apărarea jalnică a FCSB-ului.

Coșmarul Kusk, înlocuit cu coșmarul Tengstedt

În partea secundă, a venit și o veste bună pentru FCSB! Coșmarul Kasper Kusk, marcator cu FCSB și pe „JYSK Arena“ și pe „Arena Națională“, s-a accidentat și a fost înlocuit de Tengstedt, după 53 de minute. Pe fondul unui joc fără ritm a venit apoi prima ocazie uriașă pentru bucureșteni! Compagno și-a fixat excelent adversarul, lăsând ca mingea să ajungă la Olaru. Acesta și-a scos omul de marcaj din joc cu un dribbling fin, însă, rămas singur cu Larsen, a tras în portarul danez (59).

La următoarea acțiune ofensivă, FCSB a realizat că vestea bună din debutul părții secunde, cu schimbarea lui Kusk cu Tengstedt, a fost, de fapt, un „măr otrăvit“. Fiindcă mijlocașul trimis pe teren, în minutul 53, a marcat pentru 3-0, în minutul 63 din pasa excelentă a lui Brink. Din păcate pentru FCSB, aflată la pământ, echipa a fost dezavantajată și de brigada de arbitraj. Pentru că, în minutul 64, după o acțiune frumoasă, Miculescu a trimis în poartă, dar Sonne a respins din gura porții și jocul a continuat. Reluările au arătat însă că mingea depășise linia porții. Cum în Conference League nu există sistemul de arbitraj video (VAR), golul roș-albaștrilor n-a fost validat.

Nicolae Dică a asistat neputincios la dezastrul de pe teren.
Nicolae Dică a asistat neputincios la dezastrul de pe teren.

Protestul fanilor și crucea lui Târnovanu

Ce a urmat? Firește, golul de 4-0 pentru Silkeborg. Din pasa aceluiași coșmar Tengstedt! Care l-a servit pe Jørgensen, iar acesta s-a distrat cu apărarea rușinoasă a FCSB-ului, punctând pentru 4-0 (68). În semn de protest, și puținii fani ai roș-albaștrilor, prezenți pe stadion, au început să plece de pe „Arena Națională“. Și bine au făcut! Fiindcă nici nu s-au dat bine reluările golului de 4-0 că același Jørgensen a înscris pentru 5-0 (69). Reluarea fazei a arătat un moment elocvent, cu portarul FCSB-ului, Ștefan Târnovanu făcându-și cruce între buturi.

S-a terminat 5-0 pentru Silkeborg și la București, iar FCSB devine „carne de tun“ în Europa, făcând de râs întreg fotbalul românesc. Și atenție: urmează încă două meciuri în Conference League: cu Anderlecht în deplasare (27 octombrie) și cu West Ham acasă (3 noiembrie).

9.000

de oameni au fost în tribunele „Arenei Naționale“, la meciul FCSB – Silkeborg, acesta fiind un record negativ de asistență la un meci european al bucureștenilor din acest sezon.

Conference League, etapa a 4-a, joi

Grupa B

West Ham – Anderlecht 2-1

FCSB – Silkeborg 0-5

Clasament

1. West Ham 4 4 0 0 9-4 12

2. Silkeborg 4 2 0 2 12-4 6

3. Anderlecht 4 1 1 2 2-3 4

4. FCSB 4 0 1 3 1-13 1

Grupa G

Ballkani – Sivasspor 1-2

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0

Clasament

1. Sivasspor 4 2 1 1 7-6 7

2. CFR Cluj 4 2 1 1 4-2 7

3. Slavia Praga 4 1 1 2 4-6 4

4. Ballkani 4 1 1 2 8-9 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sumele puse în joc în Conference League

*Fiecare victorie: 500.000 de euro

*Fiecare remiză: 166.000 de euro

*Locul 1 în grupă: 650.000 de euro

*Locul 2 în grupă: 325.000 de euro

*Calificarea în primele faze eliminatorii: între 300.000 şi 600.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite