Farul, surclasată pe teren, Hagi, jignit în tribune: Scandal jenant la meciul cu Sheriff

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când Farul, campioana României, era dezmembrată pe teren, la Tiraspol, tatăl unui jucător al constănțenilor era preocupat că fiul său nu e trimis pe teren de Hagi! Acest episod, relatat de jurnalistul Eduard Apostol (Gazeta Sporturilor), prezent la partida de marți seară, ne arată, încă o dată, mentalitatea greșită care domină în fotbalul românesc.

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

Părintele în cauză e Engi Sali, tatăl lui Enes Sali, un mijlocaș de 17 ani care, efectiv, n-a realizat nimic în fotbal până în acest moment! Și, totuși, aflat la masa presei, tatăl său și-a permis să-l critice în gura mare pe Hagi, un manager cu destule defecte dar care, la returul cu Sheriff, avea misiunea de a-și califica echipa, nu de a-l juca pe Enes Sali cu orice preț.

Incapabil să înțeleagă acest lucru, Engli Sali a țipat, în timpul partidei și, potrivit reporterului GSP, a amenințat că va părăsi România, urmând să-și ducă fiul în Canada, unde s-a născut acesta, la Toronto mai precis.

Ce a spus Engi Sali în timpul meciului Sheriff Tiraspol – Farul?

*Mor aici, mi-a crescut tensiunea! Dar bagă-l, domne, și pe el, dacă nici acum nu-i dai șanse, atunci când?! Dă-i minute să arate ce poate! Nu se poate așa, d-aia a ajuns copilu' să plângă acasă. Ce să mai creadă și el?, că de trei ani tot e ocolit.

*Ce-om fi venit noi de acolo?! Ca să ce?! Toți au avut șanse, una, două, trei, doar el, nu! Nu e normal, nu că sunt eu tatăl lui. Dar ce-are cu el, nu pricep. În fine, probabil, vom părăsi și România, gata, ne întoarcem în Canada!

Enes Sali a devenit internațional român la doar 15 ani
Enes Sali a devenit internațional român la doar 15 ani

Noi am creat problema Enes Sali

Faptul că un părinte a ajuns să aibă acest tip de discurs și comportament, în timpul unui meci din Liga Campionilor, trădează o problemă profundă a fotbalului românesc. Ce a făcut Engi Sali, marți seară, la Tiraspol, e o „boală“ a părintelui român, care vrea să-și vadă copilul băgat în față, inclusiv când el nu merită acest lucru. E suficient să mergi la un meci de juniori, oriunde în țară, ca să vezi astfel de manifestări la care se adaugă, de multe ori, și un potop de înjurături din partea părinților!

Revenind la cazul Enes Sali, această problemă s-a creat și din cauza oamenilor care conduc fotbalul românesc. Pentru că, pe data de 14 noiembrie 2021, pe când Enes Sali avea doar 15 ani, 8 luni și 22 de zile, el a fost convocat la echipa națională a României de către Mirel Rădoi – a fost selecționer la vremea respectivă – la sugestia oamenilor din cadrul FRF.

Mai mult, Enes Sali a și debutat într-o partidă din deplasare cu Liechtenstein, câștigată de România cu 2-0, în preliminariile Mondialului din 2022. Sali a fost trimis pe teren, în minutul 82, în locul lui Andrei Ivan. Asta pentru ca FRF a vrut să-l blocheze pe Enes Sali, ca nu cumva puștiul să fie „furat“ de canadieni, el având și pașaportul acestei țări!

Așadar, fără să aibă merite fotbalistice, Enes Sali a ajuns la naționala României la 15 ani! Și, recent, Gheorghe Hagi a povestit că această convocare, urmată de un debut, a făcut mult rău puștiului.

Din punctul meu de vedere, s-a greșit cu el. Nu era titular la Farul, n-a apucat să se impună ca titular, dar a fost luat la naționala mare. Nu se face așa ceva, managerial nu se face lucrul ăsta! A fost o problemă mare după ce a revenit la mine, el a ajuns brusc de la zero la infinit. Și pentru ce? El trebuia să se impună la noi. Nu se poate să nu fii titular la Farul și să ajungi la echipa națională a României, există presiune. De-asta a lipsit 2-3 luni, nu mă înțelegeam cu el, nu mai avea echilibru, lucram să-i scot presiunea din cap. Sali a sărit prea repede“, a spus Hagi la Digi Sport.

Iar managerul Farului a avut dreptate, după cum s-a văzut acum la partida cu Sheriff, având în vedere cum s-a comportat tatăl lui Enes Sali, un om care a pierdut contactul cu realitatea, nedându-și seama că fiul său n-a realizat nimic în fotbalul mare. De altfel, cifrele lui Enes Sali la Farul sunt elocvente: 45 de meciuri, 3 goluri și 2 pase de gol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite