România a ajuns de râsul Moldovei: Presa de peste Prut ne dă o palmă grea după eliminarea Farului

0
Publicat:

Fotbalul românesc, grav bolnav, a mai bifat un rezultat catastrofal în Europa, odată cu eliminarea suferită de Farul Constanța, marți seară, în fața celor de la Sheriff Tiraspol (Republica Moldova). Așadar, pentru al doilea sezon consecutiv, ne putem „mândri“ cu o contraperformanță șocantă: părăsirea Ligii Campionilor, după primul tur preliminar, de către campioana Superligii! Anul trecut, CFR Cluj a pățit această rușine, cu Pyunik Erevan (Armenia), acum Farul a repetat-o.

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

Și, când ai astfel de rezultate dezolante, e normal să fii de râsul adversarilor. Mai ales că, în România, avem și prostul obicei de a ironiza echipele mai mici, de nivelul nostru, înaintea confruntărilor directe. Văzând cum Sheriff a fost privită în România, jurnaliștii moldoveni ne-au luat peste picior acum, după returul groaznic pentru Farul, pierdut cu 0-3. Potrivit gsp.ro, care a preluat cronica semnată de moldovasports.md, jurnaliștii de peste Prut au savurat din plin victoria campioanei lor și calificarea obținută „la pachet“.

Ce au scris jurnaliștii moldoveni?

*Campioana Moldovei a învins-o fără emoții pe campioana României, scor 3-0, 3-1 la general. Astfel formația din Republica Moldova își continuă drumul în cea mai puternică competiție europeană.

*Pentru că a învins-o cu scorul de 3-0 pe Farul, Sheriff nu doar că și-a învins adversara și și-a luat revanșa, dar le-a dat și o lecție adversarilor români: «Nu te grăbi să vorbești, grăbește-te când este vorba de fapte».

*După victoria obținută la Constanța, oficialii Farului erau convinși că echipa lor se va califica în turul următor. Și-au permis să critice și să facă niște declarații deloc plăcute despre jocul echipei din Tiraspol. Au criticat campionatul Moldovei, care a fost numit în mod repetat ’amator și neprofesionist».

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite