Eric a dat lovitura: „Am semnat un contract cu multe zerouri“. Câţi bani va primi şi când va ajunge în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric
Eric

Brazilianul de 28 ani a câştigat duelul cu Lucian Sânmărtean pentru un transfer bănos în Orientul Mijlociu. „Adevărul“ prezintă imagini cu semnarea actelor, dar şi detaliile financiare ale mutării.

Liga I a rămas, în mod oficial, fără cel mai bun stranier al campionatului. Eric de Oliveira a semnat, marţi noapte, cu Al-Ahli Jeddah, după şase ani petrecuţi în România, la Gaz Metan Mediaş şi Pandurii.

La gorjeni, în 31 de partide disputate în toate competiţiile în acest sezon, brazilianul a bifat 14 goluri şi 12 pase decisive, bilanţ care l-a adus în atenţia portughezului Vitor Pereira, antrenor la Al-Ahli. Cea mai bogată formaţie din Arabia Saudită a plătit 1,2 milioane de euro pentru achiziţionarea lui Eric, iar acesta va încasa 450.000 de euro în fiecare sezon. Contractul fotbalistului cu saudiţi e valabil pentru un sezon şi jumătate.

Eric
Eric

În ciuda faptului că aceste cifre sunt impresionante pentru România, în realitate, Al-Ahli a luat cel mai bun stranier din Liga I cu „mărunţişuri“, după cum a notat „Adevărul“.

În două zile ajunge la Jeddah

Campionatul e în plină desfăşurare în Arabia Saudită, joi fiind programată runda cu numărul 17. Eric nu va evolua în această etapă pentru Al-Ahli, în condiţiile în care va ajunge abia vineri sau sâmbătă la Jeddah.

În aceste condiţii, debutul său va avea loc la derby-ul cu Al-Hilal, programat pentru 16 ianuarie. Noua echipă a lui Eric ocupă locul 5 din 14 în prima ligă, e ieşită din lupta pentru titlu şi, în cele zece etape rămase, ţinteşte o clasare pe podium şi calificarea în Liga Campionilor Asiei.

„Într-o zi mă voi întoarce în România“

Erci a efectuat, azi, vizita medicală la Institutul de Medicină Sportivă din Bucureşti, după care a vorbit despre plecarea sa din Liga I.

„În Arabia Saudită, campionatul e în plină desfăşurare, aşa că am convenit cu cei de acolo să fac vizita medicală la Bucureşti pentru a urgenta treburile. Am semnat pe un an şi jumătate. Pe de o parte, îmi pare bine că plec la mai bine, mai ales pentru familia mea. Dar, mă încearcă şi o părere de rău. Regretul meu e că n-am ajuns să joc la o echipă titrată din România, dar asta e. Mă consolez cu faptul că am jucat pentru vicecampioana României, adică pentru Pandurii“, a declarat Eric la Digi Sport.

„Plec din România cu gândul că am dat tot ce-i mai bun din mine. Orice ar fi, într-o zi mă voi întoarce în România, care a devenit a doua mea casă. Nu eram disperat să plec, am avut mai multe oferte, mai ales că la Pandurii am câştigat, în ultima jumătate de an, mai mulţi bani decât în toţi cei şapte ani petrecuţi în fotbalul românesc“, a încheiat brazilianul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite