Arabii exploatează sărăcia din România: doi dintre cei mai buni jucători din Liga I se bat pentru „mărunţişurile“ saudiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric
Eric

Eric şi Sânmărtean sunt pe lista clubului Al-Ahli Jeddah, care a venit cu două oferte minuscule pentru ei. Sumele sunt ridicole pe lângă ce încasează ceilalţi stranieri din lot.

Cum în România banii din fotbal se împuţinează de la un sezon la altul, fotbaliştii din Liga I au ajuns să spere în fiecare perioadă de mercato la un transfer în zona Golfului Persic. 

S-a ajuns aici întrucât majoritatea celor care evoluează în campionatul românesc nu sunt suficient de buni ca să facă faţă la echipe mari din Occident, iar la formaţiile mici din Vest salariile nu mai sunt aşa de atractive. 

În această iarnă, doi dintre cei mai buni fotbalişti din Liga I, Eric de Oliveira şi Lucian Sânmărtean, au ajuns să se lupte pentru un bilet spre El Dorado: Al-Ahli, cea mai bogată echipă din Arabia Saudită.

Antrenorul îl vrea pe brazilian

Săptămâna trecută, Eric era în pole-position pentru a semna cu formaţia din Jeddah. Brazilianul de 28 de ani a fost cerut, în mod expres, de antrenorul portughez al lui Al-Ahli, Vitor Pereira. Omul care a câştigat titlul cu Porto în stagiunea trecută a fost plăcut impresionat de Eric şi l-a catalogat drept o piesă importantă pentru reconstrucţia echipei pentru sezonul următor. Vedeta Pandurilor le-a fost şi pe placul oficialilor lui Al-Ahli, aşa că negocierile au început cu partea română. 

Numai că gorjenii au jucat dur. Au refuzat propunerea iniţială de 800.000 de euro, arabii au mărit oferta la 1,2 milioane, însă nici la această sumă Marin Condescu n-a zis „da“. Conducătorul Pandurilor vrea şi mai mulţi bani, deoarece ar trebui să le cedeze celor de la Gaz Metan, echipa de unde a venit Eric, 20% din suma de transfer. În cazul în care părţile ar ajunge la un acord, Eric va avea un salariu de 400.000 de euro pe an la Al-Ahli. Dacă afacerea ar pica, atunci brazilianul ar putea semna fie cu Bursaspor, fie cu Trabzonspor, ambele din Turcia.

Conducerea e interesată şi de român

Având în vedere că în Arabia Saudită campionatul e în plină desfăşurare, cei de la Al-Ahli au luat în calcul şi o variantă de rezervă, în cazul în care nu vor finaliza transferul lui Eric. Celor din conducere le-a fost propus Lucian Sânmărtean, iar arabilor le-a plăcut de mijlocaşul român de 33 de ani. 

Cum în cazul play-maker-ului galben-verzilor suma de transfer ar fi mult mai mică, saudiţii sunt gata să-i ofere lui Sânmărtean 500.000 de euro pe an, cu 100.000 de euro peste contractul său de la Vaslui.   

Ar ajunge lângă Elton, Bastos şi Grigore

În acest moment, în campionatul saudit evoluează trei jucători trecuţi prin Liga I: Elton (Al-Fateh), Bastos (Al-Nassr) şi Nicolae Grigore (Al-Ittifaq). Totuşi, formaţiile lor nu se compară ca forţă financiară cu Al-Ahli Jeddah. Cu toate acestea, clubul interesat de Eric şi de Sânmărtean a ieşit din lupta pentru titlu, e pe locul 5 după 16 etape, şi ţinteşte doar o clasare pe podium în cele zece runde rămase. 

14

goluri şi 12 pase de gol a adunat Eric pentru Pandurii în cele 31 de jocuri bifate în actuala stagiune în toate competiţiile.

Ar lua „mărunţişuri“ pe lângă ceilalţi stranieri de la Al-Ahli

Sumele pe care arabii le-au pregătit pentru un transfer al lui Eric sau al lui Sânmărtean sunt extrem de mici pe lângă ce s-a investit în ceilalţi stranieri din lot. Spre exemplu, antrenorul Vitor Pereira are un salariu anual de 3,5 milioane de euro. Cel mai bine plătit fotbalist al lui Al-Ahli câştigă chiar mai bine decât fostul tehnician de la Porto. Bruno Cesar (25 de ani) a fost adus de la Benfica pentru un contract anual de patru milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite