Emma Răducanu, rezultate tot mai slabe, contracte tot mai mari: A semnat cu Porsche şi ia o sumă ameţitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porsche

În 2017, când a devenit ocupanta locului 1 mondial, Simona Halep a rămăs fără sponsorul ei principal, Adidas. Încă de atunci, s-a spus că în tenisul feminin, de multe ori, aspectul fizic şi potenţialul de marketing contează mai mult decât rezultatele obţinute pe teren prin muncă.

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) e pe cale să treacă pe locul 3 în clasamentul all-time al câştigurilor din tenis, însă, după cum „Adevărul“ a explicat aici, constănţeanca nu şi-a îndeplinit pe deplin potenţialul financiar.

Iar această realitate se confirmă acum, când vedem cum curg contractele de publicitate pentru Emma Răducanu (19 ani, 13 WTA), campioana en-titre de la US Open. În ciuda performanţei formidabile de la New York, britanica, născută în Canada dintr-o mamă chinezoaică şi un tată român, e asaltată de sponsori, nu datorită rezultatelor sale de acum, ci pentru că are un potenţial colosal de marketing.

Tocmai de aceea, pe rând, a devenit imaginea Vodafone, Dior, Tiffany & Co, British Airways şi Evian. Înaintea triumfului de la US Open 2021, avea înţelegeri şi cu Nike şi Wilson. 

Acum, potrivit presei britanice, Răducanu a semnat şi cu Porsche şi veniturile ei din publicitate depăşesc deja 10 milioane de lire sterline pe an!

Porsche
Porsche

Potrivit „Daily Mail“, citat de Eurosport, la Emma nici nu prea contează, în acest moment, rezultatele ei din tenis!

„E exact femeia pe care şi-o doresc (n.r. - companiile mari): de succes, normală şi un model pentru tineri. Ea e literalmente alegerea perfectă. Experţii spun că e extrem de «marketabilă» pentru că e britanică, are imaginea potrivită şi vorbeşte fluent mandarina, ceva care e excepţional de important în Orientul Îndepărtat şi foarte util pentru organizaţiile mari“, au scris, de curând, jurnaliştii de la „Daily Mail“, după ce Răducanu a semnat cu Vodafone.

„Abonată“ la înfrângeri pe teren

Deşi e „campioană“ la contracte de publicitate, în circuitul WTA, Emma Răducanu nu prea mai bate pe nimeni. „Adevărul“ a prezentat, recent, bilanţul ei sportiv de după victoria de la US Open 2021:

*În 11 apariţii pe teren, după finala de la Flushing Meadows, britanica a adunat 4 victorii şi 7 înfrângeri!

*Mai mult, în patru turnee, la Indian Wells 2021, Linz 2021, Sydney 2022 şi Guadalajara 2022, Răducanu a părăsit competiţia după primul meci disputat! 

*De fapt, cel mai bun rezultat al Emmei după câştigarea US Open a venit, la Cluj, la Transylvania Open, unde a atins faza sferturilor. Vorbim însă despre o competiţie mică, de categoria WTA 250. 

CITEŞTE ŞI:

Halep, dezavantajată: De ce a ratat şansa de a fi printre cele mai bine plătite sportive ale lumii

Porsche
Porsche
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite