Emma Răducanu a criticat diferențele majore între câștigurile pe care le obțin femeile și bărbații, în tenis: „Sunt mai bune din punct de vedere tehnic”

0
Publicat:

Jucătoarea britanică de origine română, Emma Răducanu, a criticat, recent, diferențele majore între câștigurile pe care le obțin femeiele din tenis, față de omologii lor, bărbații.

Emma Raducanu. FOTO Getty Images
Emma Raducanu. FOTO Getty Images

În 2021, la 18 ani și zece luni și pe locul 150 în lume, în clasamentul WTA, Emma a câștigat primul său titlu de Grand Slam din carieră, obținut la US Open. Aceea a fost cea de-a cincea apariție generală în circuitul major.

Cu toate acestea, ea a fost măcinată de multe accidentări în ultimii doi ani, dar urmează să ia parte la calificarea la Openul Francez, săptămâna viitoare.

Înainte de Roland-Garros, Răducanu, care a ratat cu puțin timp calificarea automată, a insistat că femeile nu au parte de aceeași apreciere ca și bărbații, în tenisul mondial

„Multe dintre jucătoare sunt mai bune din punct de vedere tehnic decât bărbații. Ele se bazează mai degrabă pe viteză, agilitate și creier decât pe forța brută. Ecartul de premii în bani este uriaș în turul ATP, ceea ce nu cred că este neapărat corect. Pe de altă parte, a juca trei seturi în competițiile de Grand Slam este mult mai bine decât cinci, la bărbați”, a spus Emma Răducanu pentru The Times.

În ceea ce privește premiul în bani, Openul Francez va acorda sume egale ambelor sexe. Câștigătorii, indiferent că sunt bărbați sau femei, urmează să primească 2,4 milioane de euro (2,1 milioane de lire sterline), potrivit dailymail.co.uk

De exemplu, Italian Open oferă săptămâna aceasta 550.000 de lire sterline câștigătoarei de la feminin, în comparație cu aproximativ 750.000 de lire sterline pentru câștigătorul de la masculin.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite