Eduard Novak, luat din nou „la șuturi“: Soluția care îl putea scăpa de necazurile din această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se specializează în a transforma orice moment fericit într-un prilej de scandal. Cazul Eduard Novak demonstrează din plin această situație.

Eduard Novak, ministrul Sporturilor. FOTO: Arhiva Adevărul
Eduard Novak, ministrul Sporturilor. FOTO: Arhiva Adevărul

Ministrul Sporturilor, cu destul de multe gafe comise în ultimele luni, a ajuns în prim-plan, din motive nedorite, când a absentat de la revenirea lotului de canotaj, după niște Europene istorice, cu opt medalii pentru România.

Apoi, peste câteva zile, când s-a întâlnit cu David Popovici, după Europenele găzduite de Roma, concluzia a fost că ministrul s-a folosit de prilej pentru a-și face imagine pe cârca înotătorului.

Acum, din nou numele lui Eduard Novak e pe buzele tuturor. Pentru că, astăzi, la revenirea canoistului Cătălin Chirilă (24 de ani) de la Europene, șeful sportului românesc a lipsit de la aeroport. Asta în condițiile în care Chirilă a cucerit patru medalii: două de aur, una de argint și una bronz.

Digi 24 a notat că, astăzi, la revenirea lui Chirilă a fost prezent doar Flavius Sirop, secretar de stat în cadrul Ministerului Sportului. De asemenea, Chirilă n-a fost primit la Salonul Oficial al Aeroportului, așa cum s-a întâmplat, de pildă, cu alți sportivi cu rezultate remarcabile.

Ministerul putea să aibă un spațiu special amenajat la aeroport

Adevărul a scris astăzi aici despre bilanțul fabulos al sportului românesc, în această lună. Pe scurt, la Campionatele Europene, tricolorii au cucerit 15 medalii, în diferite probe.

În acest context, ca să „dribleze“ criticile, Eduard Novak putea fi ajutat de consilierii săi. Concret, Ministerul Sporturilor putea să amenajeze un spațiu special, în interiorul Aeroportului „Henri Coandă“, astfel încât Novak să stea acolo, în permanență, și să fie prezent, imediat ce un sportiv medaliat ateriza în București.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat acum, această idee poate fi folosită pentru viitor, astfel încât Eduard Novak să fie mai puțin criticat. Eventual doar pentru postările pe care le face pe Facebook, în limba maghiară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite