Edi Iordănescu, pus să aleagă între națională și banii arabilor. Ultimatumul primit de la Răzvan Burleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edi Iordănescu are mai multe oferte avantajoase din punct de vedere financiar de la echipe din Golf și de aceea ezită să semneze prelungirea contractului cu FRF. Selecționerul care a dus România la Euro 2024 ar dori totuși să continue la prima reprezentativă, fiind conștient că, dacă va califica naționala și la Mondialul din 2026, CV-ul său ar fi complet, numai că nu a demarat negocierile cu Federația, deși mai sunt doar 3 luni până la încheierea mandatului.

Edi Iordănescu ezită să-și prelungească înțelegerea cu FRF. Foto Sportpictures
Edi Iordănescu ezită să-și prelungească înțelegerea cu FRF. Foto Sportpictures

Antrenorul României nu și-a manisfestat încă intenția de a-și prelungi contractul cu FRF, care expiră după încheierea Campionatului European din Germania (14 iunie - 14 iulie).  Federația a anunțat în mai multe rânduri că vrea să continue alături de actualul selecționer, indiferent de rezultatele de la Euro 2024. Într-o conferință de presă susținută azi, președintele Răzvan Burleanu și-a exprimat din nou dorința ca Edi să rămână, dar a menționat că acesta va trebui să dea un răspuns înainte de turneul final.

Șefii FRF sunt conștienți că selecționerul a fost principalul artizan al calificării României la Euro și vor ca acesta să continue pe banca naționalei. Contractul lui Edi Iordănescu expiră după Europeanul din vară și până în prezent nu s-a ajuns la un acord de prelungire. Răzvan Burleanu a insistat că totul trebuie clarificat până cel târziu înainte de plecarea echipei naționale către Germania.

Burleanu: ”Ne dorim să continuăm tot împreună”

"Suntem într-un moment fericit și putem trece la etapa următoare. Dacă până acum am fost nevoiți să construim într-un mediu nu foarte prielnic, pentru că atunci când rezultatele lipsesc apar criticile, în acest moment vrem să accelerăm dezvoltarea. Sentimentul tuturor, al administrației, al departamentului tehnic și chiar al selecționerului, e că ne dorim să continuăm tot împreună.

Vrem ca în perioada următoare să putem oferi mai multe informații. Obiectivul pe care ni l-am propus e ca până la plecarea în Germania, la Euro, să cunoaștem numele selecționerului care va califica echipa națională și la Campionatul Mondial din 2026.

Tatăl său, singurul care a dus România și la Mondial, și la Euro

Relația noastra, ca administrație, cu toți selecționerii a fost una extraordinară. Niciunul dintre selecționerii cu care am colaborat, aspectul financiar nu a fost foarte important. Detaliile financiare nu au reprezentant un subiect important în discuții, atât în cazul antrenorilor, cât și în cazul jucătorilor", a declarat Răzvan Burleanu, citat de gsp.ro.

Un singur antrenor din istoria României a dus naționala atât la Europene, cât și Mondiale. Este vorba despre Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, care a care a condus prima reprezentativă la 3 turnee finale succesive în anii '90: CM 1994, Euro 1996 și CM 1998. Acum, tricolorii au terminat pe primul loc, neînvinși, o grupă cu Elveția, Kosovo, Israel și Belarus, iar la turneul final vor juca împotriva Ucrainei, Belgiei și Slovaciei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite