Șansă pentru încă trei „tricolori” de a ajunge la Euro 2024. Ajutor nesperat de la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la precedenta ediţie a Campionatului European, desfăşurată în 2021, şi la Cupa Mondială din 2022, care a avut loc în Qatar, șefii fotbalului au permis fiecărei echipei să înscrie 26 de fotbaliști, pentru Euro 2024, UEFA a decis ca loturile să aibă 23 de jucători. Decizia, criticată de multă lume, ar putea fi revizuită de forul continental.

România, la capătul unei campanii de calificare fructuoase. Foto Sportpictures
România, la capătul unei campanii de calificare fructuoase. Foto Sportpictures

Bătălia pentru un loc în lotul României pentru turneul final din Germania ar putea fi mai puțin dură, ”tricolorii” și restul participantelor fiind pe cale să obțină 3 locuri în plus. Astaa după ce selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, şi de cel al Angliei, Gareth Southgate, au criticat restrângerea loturilor la doarr 23 de jucători, cum a fost înainte de pandemie.

UEFA va asculta îngrijorările selecţionerilor echipelor naţionale cu privire la mărimea loturilor pentru EURO 2024 din Germania, a anunţat joi organizaţia care conduce fotbalul european, citată de Reuters. "Am luată notă de comentariile exprimate de unii antrenori ai echipelor naţionale cu privire la mărimea echipelor pentru Euro 2024", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA.

Pe 8 aprilie vor avea loc primele discuții 

"Un workshop cu echipele participante va avea loc pe 8 aprilie, iar cu acea ocazie UEFA va asculta părerile antrenorilor. Orice idee în acest sens va fi apoi luată în considerare şi evaluată", a adăugat oficialul forului european.

"Este foarte ciudat să nu alegi dintre 26 de jucători. Este absurd să se revină la 23", a spus Ronald Koeman după eşecul suferit de Olanda în faţa Germaniei (1-2), în meciul amical disputat marţi seară. "Te confrunţi mai mult cu accidentările în aceste zile. Este vorba despre suprasolicitarea capacităţilor jucătorilor", a adăugat selecţionerul naţionalei Oranje.

Pe 14 iunie începe Euro 2024

Gareth Southgate a spus la rândul său că va numi iniţial un lot mai larg, exprimându-şi speranţa într-o inversare a deciziei UEFA. Termenul limită pentru depunerea listelor cu componenţa echipelor la UEFA este 7 iunie, în timp ce turneul final din Germania va debuta pe 14 iunie.

Probabil că UEFA va accepta loturrile de 26 de jucători, având în vedere că așa a făcut și Confederaţia asiatică de fotbal la Cupa Asiei. La Cupa Africii pe Naţiuni limita a fost chiar de 27 de jucători.

România debutează pe 17 iunie la Euro 2024 contra Ucrainei, câștigătoarea barajului din play-off. Urmează întâlnirile cu Blegia (22 iunie) și Slovacia (26 iunie), din cadrul grupei E.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite