Duel între colegi la raliul Maramureşului între Tempestini şi Marişca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Colegi la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini şi Bogdan Marişca, se vor duela în acest weekend pentru primul loc la Raliul Maramureşului, etapă care deschide sezonul 2022 în Campionatul Naţional.

La ediţia de anul trecut, cei doi şi-au împărţit victoriile pe probele speciale, însă victoria i-a revenit lui Tempestini. De data aceasta, campionul en-titre a decis să facă o schimbare în competiţia internă şi va pilota un model Porsche 997, de clasă inferioară, dar e hotărât să lupte pentru un nou succes. În schimb, Marişca va fi la bordul aceluiaşi model Ford Fiesta R5.

Duel nu va fi doar între Marişca şi Tempestini, ci şi între un tată şi un fiu. Copilotul lui Marişca, Sebastian Itu, e tatăl lui Sergiu Itu, cel care îi va sta în dreapta actualului campion naţional absolut.

Tempestini a făcut deja primele teste cu Porsche, model cu care Francois Delecour a participat în 2015 la etapale mondiale şi europene de raliuri, şi e motivat să încheie cu brio lupta cu modelel R5.

„Am muncit mult la acest proiect şi acum, că văd şi «aud» maşina, după ce am terminat sesiunea de teste premergătoare etapei de la Baia Mare, sunt convins că anul aceasta  ne vom distra foarte mult şi vom face spectacol. Ne va fi greu să ne batem cu maşinile din categoria R5, gândite şi construite pentru rally, cu tracţiune integrală,  dar cred că raliurile din România vor fi potrivite pentru Porsche-ul nostru şi vom încerca să ne luptăm, ca de obicei, pentru locul 1“, a spus Tempestini înainte de startul oficial al raliului.

Un total de 77 de echipaje vor lua startul la Raliul Maramureşului, competiţie care va programa 9 probe speciale pe o lungime de 138 de kilometri. După abandonul de anul trecut, când era pe locul 3, Norbert Maior se va întoarce pe traseul din jurul municipiului Baia Mare şi e gata pentru o clasare în top la ediţia care va avea loc de vineri până duminică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite