Simone Tempestini ţinteşte sus în 2022: Ce şi-a propus la Campionatul European de raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Dacă şi-ar realiza visul, Simone Tempestini ar obţine cea mai mare performanţă pe care o realizează un pilot român, în acest domeniu.

Cel mai bine cotat pilot român de raliuri al momentului, clujeanul Simone Tempestini, are planuri mari pentru sezonul 2022! Şi vrea să realizeze un sezon complet în campionatul continental, acolo unde are ca principal obiectiv clasarea pe podiumul final. 

În vârstă de 27 de ani, Tempestini are deja şase titluri de campion naţional absolut la raliuri şi are în palmares titlul mondial la juniori. Fiul lui Marco Tempestini a reuşit deja în sezonul trecut să rupă bariera şi în European, câştigând două probe speciale, în Italia şi Portugalia.

De altfel, în Portugalia, a fost la un pas de podiumul final, însă o problemă tehnică l-a obligat să abandoneze într-un moment în care se afla pe 3 la general, la câteva secunde de lider.

Pilotul de la Napoca Rally Academy va face echipaj şi în 2022 alături de Sergiu Itu, cel care i-a fost copilot la toate cursele din 2018 şi până în prezent. Pe plan intern, cei doi au fost imbatabili în ediţia anterioară, câştigând toate etapele la care au participat în Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Cei doi vor debuta în competiţia continentală în luna martie, atunci când sunt programate primele două etape ale sezonului, ambele în Portugalia, Fefe (11-13 martie) şi Azore (25-27 martie). Sezonul va avea 8 etape, iar Tempestini a anunţat că a reuşit să strângă buget pentru 6 dintre ele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite