Abandon dramatic pentru Tempestini în Europeanul de raliuri: A fost la 10km de cel mai bun rezultat din istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Simone Tempestini a abandonat chiar pe ultimii kilometri ai primei etape din Campionatul European de Raliuri, care a avut loc în Portugalia în weekend. Pilotul clujean se afla în luptă pentru locul 4, care ar fi fost cel mai bun rezultat al unui echipaj românesc în competiţia continentală de raliuri.

Echipajul clujean format din Simone Tempestini şi Sergiu Itu s-a aflat în topul clasamentului, încă de pe prima probă specială, şi niciodată n-a coborât mai jos de locul 5, de-a lungul celor două zile de concurs şi peste 190 de kilometri. Mai mult, în trei dintre probe s-a clasat pe podiumul general.

Finalul pentru ei a venit pe ultimii kilometri ai ultimei probe, când, după o eroare, cei doi au ieşit în decor şi radiatorul Skodei Fabia R5 s-a spart.

În acel moment, Tempestini era la câteva secunde de locul patru şi şi-ar fi depăşit astfel cel mai bun rezultat din carieră în European, locul 5 ocupat la Roma, în 2017 şi 2020. Şi anul trecut, tot în Portugalia, reprezentanţii Napoca Rally Academy au abandonat din motive tehnice într-un moment în care se aflau în lupta pentru poziţia a treia a etapei continentale.

Campionii naţionali absoluţi ai României nu vor avea parte de o pauză lungă, deoarece peste numai două săptămâni va avea loc Raliul Azore, a doua etapă din Campionatul European de Raliuri. Tempestini şi Itu revin astfel în insula portugheză, după aproape 9 ani.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite