Simone Tempestini, cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Sixtuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a reuşit cel mai bun rezultat al unui român în epoca modernă a Campionatului European de raliuri, reuşind să încheie pe locul 4 în Azore, a doua etapă a competiţiei continentale.

Clujeanul, care a făcut echipaj cu Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, a avut o zi fabuloasă, cu două victorii pe probele speciale şi alte două poziţii secunde. 

Doar startul greşit de sâmbătă, când a pierdut secunde preţioase, i-au luat şansa unui podium istoric pentru motorsportul românesc. Doar 19 secunde a fost diferenţa dintre austriacul Simon Wagner şi Tempestini în clasamentul final. Românii au fost elogiaţi inclusiv de site-ul oficial al FIA ERC pentru evoluţia lor. 

În acest moment, Tempestini e pe locul 8 la general în clasamentul continental după primele două etape, cu 23 de puncte, iar dacă n-ar fi abandonat în runda inaugurală, cu doar 10 kilometri înainte de final, aceştia s-ar fi aflat pe podiumul general, la doar 4 puncte de lider.

Următoarea etapă din Campionatul European de raliuri la care echipajul Tempestini/Itu va lua startul e cea din Canare, programată în luna mai. În urmă cu doi ani, aceştia încheiau pe 14 la general runda din insulele spaniole.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite