Djokovici, fotografia care îi arată caracterul: Contestatarii lui Nole, din nou, reduși la tăcere

0
Publicat:

Frenezia vaccinării cu forță, atât de îndrăgită de iubitorii acestei abordări, a trecut și în urma acestei etape negre rămân doar nedreptățile și prostiile care s-au făcut în 2021 și în prima parte din 2022. În lumea sportului, cea mai mare victimă a acestei perioade s-a numit Novak Djokovici. Exclus de la turnee, terfelit și transformat în „oaia neagră“ a sportului.

Novak Djokovici
Novak Djokovici

Odată ce această demență a trecut, contestatarii lui Djokovici au avut nevoie de un alt motiv pentru a-și cotinua asaltul asupra sârbului de 36 de ani. Și, mai ales în România, e adus în discuție, după fiecare rezultat mare al lui Nole, „caracterul său“. De către „specialiștii“ care, probabil, dețin diplome în „evaluarea caracterelor“. În realitate, vorbim despre niște indivizi care suferă că Djokovici s-a ridicat după nebunia pandemică, iar rezultatele sale sunt de-a dreptul formidabile.

Numai în 2023, liderul mondial și-a trecut în cont șase trofee: Adelaide, Australian Open, French Open, Cincinnati, US Open și, în weekend, Mastersul de la Paris-Bercy. Acest ultim triumf a fost cel cu numărul 40 pentru Nole în întrecerile de categoria ATP-1000, cele mai importante după turneele de Grand Slam! Cu acest bilanț, Djokovici deține recordul all-time și la acest capitol. De asemenea, e pentru a 9-a oară când Djokovici câștigă mai multe turnee ATP-1000 în același sezon. Alt record! După el, se află marele Roger Federer, cel care a reușit o astfel de performanță de șase ori.

A lăsat interviul pentru a-și consola adversarul

Așadar, din punct de vedere al rezultatelor, e clar că suntem contemporani cu unul din cei mai mari sportivi din istoria omenirii. Iar în ceea ce privește caracterul lui Djokovici, atât de atacat de contestatarii săi, episodul de după finala de la Paris vorbește de la sine.

După ce l-a bătut categoric pe bulgarul Dimitrov (32 de ani, 14 ATP), scor 6-4, 6-3, Djokovici a fost solicitat pentru a acorda interviul de pe teren. Doar că, la un moment dat, observând că adversarul său e devastat și că plânge pe margine, Nole a plecat de la interviu pentru a-l consola pe Dimitrov. Imaginile impresionante au fost surprinse de Eurosport și pot fi văzute mai jos:

Djokovici Dimitrov jpg
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite