Dinamo, zguduită de o mutare dureroasă: Gnohere va juca la Steaua. Detaliile unui transfer spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din „Ştefan cel Mare“ e pe cale să-şi piardă cel mai bun atacant în dauna marii rivale. „Bizonul“ ar fi parafat deja actele, motiv pentru care, joi, a refuzat o ofertă din Orient.

După ce a vândut pe „mărunţişuri“ cam tot ce avea mai bun, în această vară, Dinamo e pe cale să-şi piardă şi vârful numărul 1, fie gratis, fie în schimbul unei sume derizorii.

Oficialii roş-albilor au făcut greşeala de a nu-l vinde pe Harlem Gnohere, în returul sezonului trecut, nici n-au reuşit să-l convingă să-şi prelungească acordul, iar acum francezul şi-a făcut deja strategia. Ştiind că din ianuarie va intra în ultimele şase luni de contract, atacantul de 28 de ani poate semna, în iarnă, cu orice echipă. Iar fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, un om care cunoaşte dedesubturile fotbalului românesc, a dezvăluit că „Bizonul“ ar fi bătut deja palma cu viitorul său club.

„Fac pariu că Gnohere a semnat deja cu Steaua. L-a luat Anamaria Prodan în primire şi a rezolvat totul. A semnat acum şi o să pună data din iarnă în contract. Dinamo a greşit când n-a acceptat oferta Stelei de 800.000 de euro. Va pleca gratis“, a afirmat „Corleone“ la sport.ro. 

Dacă, într-adevăr, a semnat deja cu vicecampioana României, ceea ce e foarte posibil, având în vedere „declaraţiile de dragoste“ pe care Becali şi Reghecampf le-au făcut, în ultimele zile, la adresa atacantului, atunci există, totuşi, varianta ca Dinamo să ia nişte bani de pe urma mutării. Dacă Steaua va dori să-l legitimeze din iarnă pe „Bizon“, astfel încât să-l aibă în lot în partidele din play-off şi chiar în fazele eliminatorii din Liga Europa, în cazul în care echipa se va califica, atunci, probabil, părţile vor ajunge la un acord. În acest fel, toată lumea va fi mulţumită: Steaua îşi va lua atacantul dorit, mai devreme decât sezonul viitor, iar Dinamo se va alege cu nişte bani.

A refuzat 400.000 de euro

Pe lângă declaraţiile lui Dragomir, un alt indiciu care întăreşte iminenta plecare a lui Gnohere la Steaua e legat de faptul că francezul a refuzat un transfer în zona arabă.

„A venit o ofertă din Emirate, însă Gnohere a refuzat-o, deşi avea un salariu de 400.000 euro. Luana (n.r. – fiica lui Rednic, impresar) are hârtie prin care poate negocia cu orice echipă din străinătate la suma de 600.000 euro. Ionuţ Negoiţă a fost de acord cu această solicitare“, a povestit Mircea Rednic la Sport Total FM. „Puriul“ a dezminţit însă varianta unui transfer în Liga I: „Gnohere n-a semnat cu Steaua. Adică, el ar fi refuzat banii din Emirate sau 40.000 de euro pe lună din Turcia, de la Goztepe, ca să meargă la Steaua?“.

<<Bizonul>> n-are cum să plece acum, are contract cu noi până în vară. Dacă vrei, du-te la Astra sau la CFR Cluj. E cam greu să pleci de la Dinamo la Steaua. Suporterii nu acceptă. Ioan Andone antrenor Dinamo  

„Câinii“ au luat un internaţional sud-african

Simţind că riscă să-l piardă pe Gnohere, Dinamo a bătut palma cu un alt vârf, Adam Nemec, fotbalist care a participat cu naţionala Slovaciei la Euro 2016. „Câinii“ şi-au continuat cumpărăturile din rândul jucătorilor liberi de contract şi l-au semnat şi pe May Sphiwe Mahlanglu (27 de ani). Mijlocaşul are 16 selecţii şi două goluri pentru naţionala Africii de Sud cu care a participat la Cupa Africii pe Naţiuni, în 2013. La nivel de cluburi, ultimele sale cluburi au fost Saint-Truiden (Belgia), Konyaspor (Turcia) şi IFK Goteborg (Suedia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite