Rednic, „vânător“ de „Bizon“ pentru Steaua: culisele scandalului care a aruncat Liga I în aer. Ameninţări grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecat cu scandal din „Ştefan cel Mare“, fostul antrenor e suspectat că forţează mutarea celui mai bun vârf al roş-albilor la echipa patronată de Gigi Becali.

Într-un campionat în care sosesc, aproape în exclusivitate, jucători străini de duzină, Dinamo şi Steaua au ajuns să se bată pe un fotbalist care, în momentul venirii sale în Liga I, a stârnit hohote de râs.

Harlem Gnohere (28 de ani) avea fizicul unui luptător, atunci când s-a prezentat la antrenamentele Petrolului, în vara anului trecut. Atât de multe erau kilogramele în plus ale atacantului francez încât, după o perioadă, ploieştenii s-au şi despărţit de el, fără ca părţile să fi semnat vreun contract. „Bizonul“ s-a mutat apoi în „Ştefan cel Mare“, a mai slăbit şi a încheiat sezonul regulat cu nouă goluri la care s-au adăugat trei reuşite şi în play-off. 

Într-o scurtă perioadă, dintr-un jucător liber de contract şi supraponderal, Gnohere s-a transformat într-o „comoară“ în deşertul non-valorilor din campionatul românesc. S-a spus că, în această vară, Dinamo a refuzat mai multe oferte pentru „Bizon“, inclusiv de la Alaves, gruparea din La Liga punând pe masă 600.000 de euro pentru vârful de culoare. Cert e că Gnohere a rămas pe loc, dar acum a ajuns un pion în războiul Rednic – Negoiţă.

Becali: „Îl luăm gratis“

Concret, aflat sub contract cu fiica lui Rednic, Luana, Gnohere a început să forţeze rezilierea acordului cu Dinamo. Şefii roş-albilor susţin că, în acest fel, „Puriul“ vrea să-i dea o lovitură lui Negoiţă împotriva căruia are un dinte pentru că acesta l-a îndepărtat de la club. De altfel, în ultimele zile, cei doi s-au războit de la distanţă prin intermediul televiziunilor.

Imediat după ce informaţiile privind iminenta plecare a lui Gnohere au „transpirat“ în mass-media, Gigi Becali a pus şi el gaz pe foc: „Gnohere e bun şi îl vrem, dar nu-l luăm acum, ci la iarnă, când intră în ultimele 6 luni de contract“. Dacă acest scenariu s-ar adeveri, Dinamo ar pierde, gratis, un atacant cotat la 1.250.000 de euro de site-ul transfermarkt.de.

Rednic: „Rămâne până în iarnă“

Din dorinţa de a îndrepta furia fanilor dinamovişti spre fostul antrenor, clubul Dinamo a transmis prin intermediul Dolce Sport: „Gnohere va rămâne la Dinamo până la terminarea contractului, indiferent de ceea ce vor impresarii, jucătorul sau apropiaţii jucătorului“. Deşi nu s-au dat nume, trimiterea lui Rednic şi la fiica sa a fost evidentă. 

De aceea, „Puriul“ a contraatacat prin gsp.ro: „<<Bizonul>> are o situaţie foarte clară. Clubul Dinamo a dat o hârtie fiicei mele în care scrie că poate pleca pentru 600.000 de euro doar în străinătate, exclus România. Dinamo nu s-a gândit niciodată să-l dea pe Gnohere în ţară pentru că nimeni nu poate da atâţia bani pe el, poate doar Steaua, dar nu s-a pus problema. <<Bizonul>> putea pleca doar în străinătate, dar acum s-a terminat perioada de transferuri. Va rămâne cel puţin până în iarnă la Dinamo“.

Gnohere: „Semnez cu cine vreau“

Atacantul de 28 de ani e sub contract cu trupa din „Ştefan cel Mare“ până la 30 iunie 2017. De aceea, din ianuarie, când va intra în ultimele şase luni de contract, el va putea semna cu altă echipă, fără ca Dinamo să aibă un cuvânt de spus. Exact asta a recunoscut că va şi face Gnohere: „În iarnă, voi putea semna cu cine doresc. Deocamdată, sunt jucătorul lui Dinamo, apoi, dacă voi avea oferte bune, voi vedea ce voi face. Dacă preşedintele nu-mi va oferi ceea ce doresc, voi fi obligat, din păcate, să părăsesc clubul“.

Am refuzat să semnez prelungirea contractului cu Dinamo pentru că nu mi-a convenit oferta lor. E fals că mi s-au oferit 20.000 de euro pe lună. Harlem Gnohere atacant Dinamo  
SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite