David Popovici, atenționat: „Riscă să-și încheie cariera mai devreme decât ne așteptăm“. Explicația pericolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Popovici e marea noastră speranță la podiumul olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024 (26 iulie - 11 august).

David Popovici
David Popovici

Așteptarea e perfect justificată, dacă ne amintim că David are deja o participare olimpică în CV, cu un loc 4 la JO 2020, la 200 de metri liber, la Tokyo (competiția s-a desfășurat în 2021 din cauza pandemiei).

Apoi, în 2022, înotătorul de la CS Dinamo a explodat, pur și simplu, la nivel internațional! Rezultatele de mai jos vorbesc de la sine:

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Mondialele de juniori de la Lima

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Aur la 200 de metri liber

*Argint la ștafetă mixtă 4x100 metri liber

*Aur la 100 de metri liber

Mondialele de bazin scurt de la Melbourne

*Argint la 200 de metri liber

În mod surprinzător, acest sezon 2022 de vis a fost urmat de cel în curs în care, din păcate, rezultatele campionului nostru au fost sub așteptări. Într-un amplu material de analiză, Adevărul a explicat motivele acestei căderi aici.

Acum, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“, subiectul David Popovici a fost abordat și de Gabriel Toncean (48 de ani), vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS). Redăm mai jos un fragment din acest amplu dialog, publicat de „Adevărul“, astăzi, atât în ediția tipărită, cât și cea online.

Gabriel Toncean
Gabriel Toncean

„Adevărul“: Spre deosebire de Halep, de care auzim acum de motive nedorite, David Popovici e marea noastră speranță la medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Gabriel Toncean: David e un fenomen al naturii și un mare sportiv de care trebuie să avem foarte mare grijă! Gestionarea succesului în sportul de performanță e un capitol foarte important. Din păcate, mulți dintre sportivii noștri sunt deficitari aici și nu neapărat din vina lor. De aceea, trebuie să avem grijă de David pentru că presiunea, una foarte mare pusă pe el, s-ar putea să-i termine cariera mult mai repede decât ne așteptăm! Din punctul meu de vedere, această presiune e și principala cauză pentru că el a oscilat cu rezultatele în ultimii doi ani.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite