„Cutremur“ la Rapid: Bergodi, out! Anunțul acționarului Victor Angelescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acționarii Rapidului, Dan Șucu și Victor Angelescu, au asistat îngroziți la meciul Rapid – Sepsi (0-1) care nu doar că a ucis și ultimele speranțe la titlu, dar a și îndepărtat echipa de viitorul sezon al cupelor europene. Vorbim despre al doilea obiectiv pentru îndeplinirea căruia e nevoie de o clasare pe podium, cel puțin. La ora actuală, Rapid, „abonată“ la înfrângeri, ocupă penultimul loc în play-off.

Cristiano Bergodi. FOTO: Arhiva Adevărul
Cristiano Bergodi. FOTO: Arhiva Adevărul

După cele patru eșecuri din cele patru runde de până acum, la club a avut loc, astăzi, o ședință-maraton. Și, potrivit Digi Sport, s-a decis ca înțelegerea cu Bergodi să fie reziliată pe cale amiabilă. Sursa citată a notat că italianul nu va conduce nici măcar antrenamentul de astăzi. Ședința de pregătire ar urma să fie coordonată Adrian Iencsi și Bogdan Lobonț. Potrivit Digi Sport, Victor Angelescu a și confirmat plecarea lui Bergodi: „Despărțirea se va produce amiabil, normal“.

Așadar, s-a încheiat al treilea mandat al tehnicianului italian la formația giuleșteană. Primul, între iulie 2007 și octombrie 2007 a inclus doar 9 meciuri. Bergodi s-a întors pe bancă, între aprilie – iunie 2015, dar a rezistat și mai puțin: doar 8 meciuri. Acum, italianul de 59 de ani a bifat 37 de partide pe bancă: 16 victorii, 12 egaluri, 9 înfrângeri. Golaveraj: 61-42.

Confirmarea oficială a venit pe Facebook-ul Rapidului

FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.

În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.

De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță.

Play-off, etapa a 4-a

Vineri

Universitatea Craiova – Farul 1-2

Duminică

CFR Cluj – FCSB 0-1

Luni

Rapid – Sepsi 0-1

Clasament

1. FCSB 44 de puncte

2. CFR Cluj 31p*

3. Universitatea Craiova 31p*

4. Farul Constanța 29p*

5. Rapid 28p*

6. Sepsi 27p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite