Cum a reușit Japonia? Singurul jucător nipon din România explică secretul naționalei care a învins Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sota Mino, jucătorul care activează la echipa sibiană FC Hermannstadt spune că se așteaptă ca naționala Japoniei să ajungă cel puțin în sferturi la Campionatul Mondial din Qatar.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Echipa Japoniei vor întâlni în al doilea meci din grupe de la Campionatul Mondial reprezentativa statului Costa Rica, iar asiaticii nu se gândesc decât la victorie, mai ales după victoria istorică cu Germania.

În Superliga de fotbal din România activează și un jucător nipon, Sota Mino, la FC Hermannstadt, mijlocașul declarând că a fost felicitat de colegi.

„M-am uitat la meci cu colegii, în autocar. La început, glumeau că Japonia va fi învinsă la scor. Apoi, m-au felicitat și ei, de parcă eu câștigasem! Am avut emoții mari, pentru națiunea noastră este o victorie uriașă, de prestigiu", a spus Sota Mino pentru gsp.ro.

Sota Mino joacă la echipa Hermannstadt FOTO: Facebook Sota Mino
Sota Mino joacă la echipa Hermannstadt FOTO: Facebook Sota Mino

El a spus că punctul forte al naționalei țării sale este dat de faptul că echipa acționează ca un grup foarte unit, ceea ce dă forță.

„Forța Japoniei este dată de echipă. Punctul slab este abilitatea fizică a fiecărui individ, de aceea noi suntem puternici doar ca grup. Nu pot numi un singur fotbalist, vedeta este formația”, a mai spus Sota Mino.

Japonia a oferit o mare surpriză de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, după ce a învins Germania, în primul lor meci de la turneul final din 2022.

Selecţionata Japoniei a învins echipa Germaniei cu scorul de 2-1 (0-1), miercuri, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E.

Japonia a învins Germania în premieră, după ce au disputat anterior două meciuri amicale, primul câştigat de Germania, în 2004, la Yokohama (3-0), iar al doilea s-a încheiat la egalitate (2-2), înaintea CM 2006, la Leverkusen.

 Japonia întâlnește Costa Rica tot duminică, 27 noiembrie, de la ora 12.00. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite