Germania - Japonia. Presa internațională, reacții după înfrângerea nemților. „Harakiri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania - Japonia 1-2, a doua mare surpriză de la Campionatul Mondial din Qatar. Marți, Argentina pierduse fix în aceeași manieră contra Arabiei Saudite, după ce au condus cu 1-0 la pauză.

Japonezii au făcut minuni în fața nemților. Foto EPA EFE
Japonezii au făcut minuni în fața nemților. Foto EPA EFE

Presa din Germania a dat de pământ cu naționala lui Hansi Flick după rușinea istorică din meciul cu Japonia de CM Qatar 2022. „Germania începe cu un dezastru”, a titrat cotidianul Bild, care a completat: „Dezastrul amintește de turneul amar din Rusia 2018, unde Germania a pierdut cu 0-1 în fața Mexicului și a fost eliminată pentru prima dată din faza grupelor”.

Și ziarele din Anglia au avut titluri dure la adresa nemților, după eșecul de miercuri. „Germania umilită! Un alt șoc la Cupa Mondială, unde Japonia a revenit după un penalty în prima repriză și a învins puternica echipă a Germaniei, 2-1, exact așa cum a făcut Arabia Saudită împotriva Argentinei”, scriu englezii de la Daily Mail.

image

În schimb, spaniolii au fost mai blânzi: „Japonia oferă a doua mare surpriză a Cupei Mondiale”, a notat Marca, „«Harakiri» din Germania”, a titrat simplu AS, în timp ce Mundo Deportivo a scris: „O altă surpriză! Japonia învinge Germania”.

Cum s-a petrecut minunea

Cel mai așteptat debut la Mondialul la CM Qatar 2022, cel al Germaniei, s-a lăsat cu un fiasco. După înfrângerea Argentinei din meciul cu Arabia Saudită, miercuri s-a înregistrat o nouă megasurpriză. Două meciuri parcă trase la indigo!

Germania a pornit tare în întâlnirea cu Japonia. A pus stăpânire pe joc și a împins statistica posesiei la 80%! Ocaziile au început să vină, Gundogan punându-l în dese rânduri pe Gonda la încercare. După 30 de minute de joc, goal-keeperul japonez a făcut un fault prostesc în propriul careu, iar arbitrul a dictat penaly fără tăgadă. Gundogan a punctat și nemții făceau repriza perfectă: Germania - Japonia 1-0. La fel ca în meciul Argentinei, după pauza de la vestiare totul s-a răsturnat!

Manuel Neuer, învins de două ori de fotbaliștii niponi. Foto EPA EFE
Manuel Neuer, învins de două ori de fotbaliștii niponi. Foto EPA EFE

Răsturnare spectaculoasă după pauză

Antrenorul niponilor a făcut două schimbări inspirate, iar japonezii au început ușor-ușor să prindă curaj. La mijlocul reprizei secunde, deja asiaticii presau puternic, iar eforturile lor s-au văzut și pe tabelă. Doan a punctat pentru 1-1, pentru ca Asano, și el nou-intrat, a reușit un gol de povestit nepoților: Preluare perfectă în colțul careului, sprint cu un fundaș în spate și gol fantastic, din unghi, sub bara lui Neuer.

Apoi, Japonia a dus apărarea la rang de artă. Atacurile nemților au fost stopate exact, chiar dacă Germania a atacat și cu portarul în minutele de prelungire ale partidei! S-a încheiat 1-2, iar niponii au declanțat fiesta atât pe teren, cât și în tribune. O nouă surpriză la Mondial!

Și iată că, în loc să căutăm în analele istoriei fotbalului marile surprize ale Campionatelor Mondiale, le găsim chiar aici, în Qatar. La o zi după înfrângerea Argentinei în fața Arabiei Saudite, un alt colos a fost îngenuncheat. Și nu putem să nu ne gândim că joi joacă Brazilia, contra vecinilor sârbi. Să vină o nouă bombă?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite