CTP a analizat duelul Simonei cu Swiatek. Inconvenient major pentru româncă faţă de ultimul lor meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Simona Halep (2 WTA) şi Iga Swiatek (17 WTA) se vor confrunta, duminică, pentru un loc în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului.

Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori până acum şi şi-au împărţit victoriile. Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a turneului de la Paris, în aceeaşi fază a competiţiei, scor 6-2, 6-1.

Analistul Cristian Tudor Popescu a prefaţat meciul din optimile de la Melbourne şi consideră că cea de a treia întâlnire va fi mult mai echilibrată faţă de precedentele, în ciuda faptului că suprafaţa mai rapidă va constitui un avantaj pentru sportiva dn Polonia. 

"Zgura de la Roland Garros era un avantaj pentru Simona Halep, în raport cu suprafaţa mult mai rapidă de anul acesta, de la Australian Open. Are o altă compoziţie, care măreşte viteza. Asta nu e în avantajul ei. Nu fac predicţii în general, dar aici aş putea spune că mai mult ca sigur nu va fi un joc de două seturi, nu se va termina într-o oră şi ceva. Vom asista la o bătălie consistentă între cele două jucătoare de clasă mondială", a explicat Cristian Tudor Popescu, la ProX.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite