Statistica care îi dă fiori Simonei Halep! Ce performanţă excepţională a atins Iga Swiatek

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul dintre Simona Halep si australianca Lizette Cabrera de la Australian Open a fost câştigat de româncă FOTO EPA-EFE / Dave Hunt

Unul dintre capetele de afiş ale optimilor tabloului feminin de la Australian Open este meciul dintre Simona Halep şi Iga Swiatek.

Faptul că Simona Halep va avea duminică un meci teribil de complicat cu sportiva din Polonia reiese şi din statistica ultimelor meciui jucate de Swiatek la competiţiile majore de tenis.

La doar 19 ani, Iga se poate mândri cu o perfomanţă care nu este la îndemâna oricui: cu cele trei victorii la Australian Open, ea a ajuns la o serie de 10 victorii consecutive în cadrul turneelor de Grand Slam, toate succesele fiind obţinute în minimum de seturi . 

 Iga Swiatek, cele 10 succese consecutive în turneele de Grand Slam

Roland Garros

turul 1 - Marketa Vondrousova 6-1, 6-2

turul 2 - Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4,

turul 3 - Eugenie Bouchard 6-3, 6-2

optimi  - Simona Halep, 6-2, 6-1

sferturi - Martina Trevisan 6-3, 6-1

semifinale - Nadia Podoroska 6-2, 6-1

finala - Sofia Kenin 6-4, 6-1

Australian Open

turul 1 - Arantxa Rus 6-1, 6-3

turul 2 - Camila Giorgi 6-2, 6-4

turul 3 - Fiona Ferro, 6-4, 6-3.

Singurul meci pierdut de Swiatek în ultimele 5 luni a fost la începutul lui februarie, în optimile de la Gippsland Trophy, când a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova 4-6 2-6

Bilanţul întâlnirilor directe dintre Halep şi Swiatek este egal, 1-1. Românca s-a impus în 2019, în optimi, la Roland Garros, scor 6-1, 6-0, iar poloneza la următoarea ediţie a competiţiei de la Paris, în aceeaşi fază, scor 6-2, 6-1, după care a reuşit să câştige trofeul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite