Qatar, ocolită de turiștii Mondialului: Câți oameni au vizitat Doha pe durata fazei grupelor

0
0

Qatarul a primit doar 765.000 de vizitatori în primele două săptămâni ale Cupei Mondiale de fotbal, potrivit unui raport al organizatorilor marelui eveniment sportiv, obţinut de Reuters. Qatarul aştepta pentru cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei un flux de 1,2 milioane de persoane în timpul competiţiei cu durata de aproape o lună.

Prea puțini suporteri au avut resursele necesare pentru o călătorie costisitoare în Qatar.
Prea puțini suporteri au avut resursele necesare pentru o călătorie costisitoare în Qatar.

O creştere mare a numărului de vizitatori în acest stadiu al turneului este improbabilă, doar opt echipe fiind rămase în cursa pentru trofeu şi doar opt meciuri din totalul de 64 care au început pe 20 noiembrie. Organizatorii au identificat anterior vârful perioadei pentru vizitatorii internaţionali în intervalul 24-28 noiembrie, în faza grupelor, cu 32 de echipe, când s-au jucat câte patru meciuri pe zi.

Raportul Comitetului de organizare a precizat că în primele 17 zile ale turneului au fost înregistraţi 765.859 vizitatori internaţionali, dintre care mai mult de jumătate au plecat deja. Raportul a înregistrat 1,33 de milioane de posesori de bilete de meci şi 3,09 milioane de bilete vândute pentru cele opt stadioane care găzduiesc meciuri la Cupa Mondială de fotbal, care se va încheia pe 18 decembrie.

Turneul final din Qatar, primul de Cupă Mondială găzduit în Orientul Mijlociu, este considerat unul dintre cele mai scumpe în termeni de bilete, hoteluri şi alcool, a cărui vânzare este restricţionată. Fluxul de vizitatori a reprezentat un impuls de 25% pentru populaţia rezidentă de trei milioane, din care doar 10-12% sunt qatarieni.

Asistenţa cumulată pe stadioane la primele 52 de meciuri ale Cupei Mondiale a ajuns la 2,65 milioane de spectatori, potrivit documentului. Federaţia Internaţională de Fotbal a afirmat anterior că asistenţa pe arenele din Qatar a depăşit-o pe cea din perioada corespunzătoare a Cupei Mondiale din Rusia, din 2018.

Mondialul din Qatar, fazele eliminatorii

Optimi

*Olanda – SUA 3-1

*Argentina – Australia 2-1

*Franța – Polonia 3-1

*Anglia – Senegal 3-0

*Japonia – Croația 1-1 (1-3 după loviturile de departajare)

*Brazilia – Coreea de Sud 4-1

*Maroc – Spania 0-0 (3-0 după loviturile de departajare)

*Portugalia – Elveția 6-1

Sferturi

*Croația – Brazilia (Mâine, ora 17.00)

*Olanda – Argentina (Mâine, ora 21.00)

*Maroc – Portugalia (Sâmbătă, 17.00)

*Anglia – Franța (Sâmbătă, ora 21.00)

Semifinale

*Olanda / Argentina – Croația / Brazilia (13 decembrie, ora 21.00)

*Anglia / Franța – Maroc / Portugalia (14 decembrie, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri