Selecționerul Portugaliei a lămurit cazul Ronaldo: Declarație tăioasă înaintea meciului cu Maroc

0
0

"Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace", a cerut vineri, într-o conferinţă de presă, selecţionerul naţionalei Portugaliei, Fernando Santos, în contextul polemicilor legate de cel mai celebru fotbalist al echipei sale, scrie Reuters.

Cristiano Ronaldo, într-o postură neobișnuită contra Elveției: pe banca de rezerve
Cristiano Ronaldo, într-o postură neobișnuită contra Elveției: pe banca de rezerve

Cristiano Ronaldo a fost supărat când nu a fost titular în meciul Portugaliei cu Elveţia (6-1), dar discuţia despre statul său de rezervă a fost complet normală şi este timpul ca lumea să înceteze să se concentreze pe această problemă, a declarat vineri Fernando Santos.

Federaţia portugheză de fotbal a asigurat joi că Ronaldo, căpitanul naţionalei, nu a ameninţat că va părăsi echipa. Portugalia va întâlni, sâmbătă, în sferturi de finală surprinzătoarea echipă a Marocului, iar Santos, vizibil frustrat, s-a străduit să explice ce s-a întâmplat în culise pentru a rezolva problema.

"El (Ronaldo) nu mi-a spus niciodată că vrea să părăsească echipa noastră naţională. Este timpul să nu mai vorbim despre asta... Este timpul să-l lăsăm pe Ronaldo în pace şi să recunoaştem ce a făcut pentru fotbalul portughez", a spus Santos.

Fernando Santos, selecționer Portugalia
Fernando Santos, selecționer Portugalia

"Da, am avut o conversaţie... Trebuia să se întâmple (...). Nu fac asta cu toţi jucătorii mei, dar el este căpitanul echipei noastre. Ştiţi ce reprezintă pentru fotbalul portughez, pentru poporul portughez şi pentru echipa naţională. L-am invitat în biroul meu (în ziua meciului) şi i-am spus: 'Ascultă, nu vei fi titular. În ceea ce priveşte strategia, e mai bine dacă nu eşti pe teren.' Ne aşteptam ca meciul să fie dificil şi l-aş păstra pentru repriza a doua", a declarat Santos.

Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Portugaliei, a intrat în repriza a doua şi, deşi nu a marcat, Santos a spus că a fost profesionist pe toată durata meciului, încălzindu-se cu coechipierii săi şi sărbătorind fiecare gol.

"Cristiano evident că nu a fost foarte mulţumit de asta (să fie rezervă - n. r.) pentru că a fost întotdeauna titular... şi m-a întrebat dacă este o idee bună. Dar am avut o conversaţie normală în care mi-am explicat punctele de vedere şi, desigur, el a acceptat. Am avut o conversaţie sinceră şi normală", a adăugat Santos.

Mondialul din Qatar, program

Sferturi

*Croația – Brazilia (Vineri, ora 17.00)

*Țările de Jos – Argentina (Vineri, ora 21.00)

*Maroc – Portugalia (Sâmbătă, 17.00)

*Anglia – Franța (Sâmbătă, ora 21.00)

Semifinale

*Țările de Jos / Argentina – Croația / Brazilia (13 decembrie, ora 21.00)

*Anglia / Franța – Maroc / Portugalia (14 decembrie, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri