Coronavirus. Apelul unei românce: „Să nu amânaţi Jocurile Olimpice!“. Ce crede despre pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teoretic, cel mai mare eveniment sportiv de pe planetă ar trebui să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august la Tokyo. Practic, în acest moment, organizarea unei astfel de acţiuni pare un scenariu SF.

Bianca Perie-Ghelber,  cea mai bună aruncătoare de ciocan din România, se antrenează din greu să ajungă la cea de-a 3-a olimpiadă din carieră. Deşi lumea se teme de virusul care a pus stăpânire pe întreg Mapamondul, ea speară ca Jocurile de la Tokyo să nu fie amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

La  29 de ani, Bianca are deja la activ două Olimpiade, cea de la Beijing (2008) şi Londra (2012), iar anul acesta vrea să o bifeze şi pe a treia! Pentru asta, cea mai bună aruncătoare de ciocan din România, luptă din greu să-şi facă baremul olimpic!

”Nu am avut un sezon atât de bun cum a fost anul acesta. Sper ca în vară să fiu cât mai aproape de barem şi să merg la Tokyo, că asta îmi doresc cel mai mult”- Bianca Perie-Ghelber, triplă campioană mondială de junioare.

„Nu sunt panicată!”

Bianca îşi doreste mult ca pandemia de coronavirus care a speriat mapamondul şi care a întrerupt toate competiţiile sportive din următoarea perioadă din foarte multe ţări să nu amâne şi Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Din punctul meu de vedere nu sunt panicată, dar îmi doresc foarte mult ca Jocurile Olimpice să se ţină pentru că mă pregătesc intens pentru asta. Acum că se ţin fără spectatori sau cu spectatori nu mai contează, doar să se ţină, asta îmi doresc” - Bianca Perie-Ghelber – triplă campioană mondială de junioare în proba de aruncare a ciocanului.

Vrea ca fiica să facă performanţă în sport

În urmă cu cinci ani, Bianca a devenit mama unei fetiţe care îî calcă pe urme! Vrea să facă din ea o mare sportivă.

„Aceasta ar fi a treia olimpiadă a mea...Voiam să fie a patra, dar, din păcate, am fost însărcinată şi am făcut o fetiţă frumoasă şi am făcut pauză. Fac foarte multe sacrificii, e destul de greu să ai şi familie, să ai şi copil, să faci şi sport de performanţă. Pe Victoria o iau cu mine la antrenamente că de multe ori n-am cu cine să o las şi merge cu mine, dar eu cred că o să-mi calce pe urme şi o să fie şi ea o sportivă bună”- Bianca Perie-Ghelber, triplă campioană mondială de junioare în proba de aruncare a ciocanului.

Soţul îi e de mare ajutor

Dacă n-ar fi soţul ei să o ajute n-ar putea face şi sport şi să aibă grijă de copil!

„E greu după cum am zis, dar e şi frumos. Sunt împlinită sufleteşte, am o fetiţă care mă umple de bucurie. Şi soţului meu vreau să-i mulţumesc pe această cale pentru că, dacă nu ar fi el, n-aş putea să mai fac sport, mă ajută extrem de mult” - Bianca Perie-Ghelber – triplă campioană mondială de junioare în proba de aruncare a ciocanului.

Antrenată de Mihaela Melinte

De un an, Bianca se antrenează cu fosta campioană mondială la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte.

„Nu am crezut vreodată ca mă va antrena! Sunt fără cuvinte! Noi suntem prietene foarte bune de foarte mulţi ani, am stat în cantonament împreună, am fost colege şi acum îmi e şi antrenor”, Bianca Perie-Ghelber, triplă campioană mondială de junioare în proba de aruncare a ciocanului.

Sydney 2000, cosmarul Mihaelei

Fosta campioană mondială , Mihaela Melinte, îşi doreşte să ia cu Bianca o medalie la Tokyo, ceea ce nu a reuşit ea ca sportivă, în urmă cu 20 de ani, la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Chiar dacă a trecut mult timp de atunci, pentru Mihaela, nici acum, rănile nu sunt definitiv vindecate. La Sydney 2000, chiar în momentul în care se pregătea să arunce, Mihaela a fost anunţată de către crainicul stadionului că trebuie să părăsească arena. Ea fusese depistată pozitiv şi i se interzicea să mai concureze. Deşi la vremea respectvă, au existat 13 dovezi că probele analizate au fost alterate, de exemplu cifra PH-ului din urină era comparabilă cu cea a sodei caustice, nu a omului, sportiva a fost declarată pozitiv şi suspedată doi ani din activitate.

”Am ajuns la o olimpiadă, dar a fost o nedreptate acolo.  Pentru nedreptatea aia eu sper că voi lua o medalie olimpică (n.r. - prin Bianca). Eu sper cu Bianca în 2020, dacă nu în 2024, sigur voi lua o medalie olimpică. Dar eu sper că în 2020 pentru că sunt 20 de ani şi cred că ar fi momentul să o iau cât mai repede” - Mihaela Melinte, fostă campioană mondială în proba de aruncare a ciocanului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite