Comentatorul Emil Grădinescu dă de pământ cu fanii de pe Ghencea: „Un stadion de nebuni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Grădinescu
Emil Grădinescu

În weekend-ul trecut, mai precis vineri, România a întâlnit Grecia pe noul stadion Steaua, pierzând cu 0-1 în debutul lui Edward Iordănescu pe banca naţionalei. Dincolo de jocul dezolant al tricolorilor, comentatorul postului Orange Sport a fost revoltat de ce s-a întâmplat în tribune.

Stadionul Steaua devine un subiect controversat în sportul românesc. În primul rând, deşi s-a construit din bani publici, aici n-au acces toate formaţiile care sunt dispuse să plătească sumele necesare pentru a evolua pe Ghencea. 

Măsura, una ilogică, e menită să blocheze accesul FCSB-ului pe această arenă, având în vedere că Gigi Becali e în război cu CSA Steaua, gruparea de ligă secundă care joacă acum pe stadionul Steaua.

Dincolo de această situaţie bizară însă, vineri seară, în timpul amicalului România - Grecia (0-1), s-au petrecut nişte incidente urâte pe Ghencea. În primul rând, Mario Camora, fundaşul stânga al României în meciul respectiv, a fost fluierat şi hărţuit de suporterii care fac parte din grupul „Honor et Patria“ şi din grupul „Uniţi sub tricolor“. Vorbim despre două formaţiuni extremiste din cauza cărora, în ultimii ani, România a tot avut terenul suspendat ba de FIFA, ba de UEFA. Oamenii care vin pe stadion, făcând parte din cele două grupuri amintite, contestă naturalizarea portughezului Mario Camora, spunând că în naţionala României ar trebui să joace doar români get-beget!

Ca şi cum tratamentul jalnic la care a fost supus Camora nu era de ajuns, de suferit au avut şi alţi doi internaţionali români, care au fost trimişi pe teren din minutul 62. Vorbim despre Florin Tănase şi Octavian Popescu. Ambii de la FCSB. Cei doi au fost, de asemenea, huiduiţi de suporterii CSA Steaua în contul războiului cu FCSB-ul lui Gigi Becali!

Văzând aceste manifestări grobiene, comentatorul Orange Sport, Emil Grădinescu, a avut un mesaj dur, preluat de Spotmedia.

Ce a spus Emil Grădinescu?

*Începe meciul şi, în primele 5-10 minute, mai greşeşti o pasă, mai scapi mingea în aut. Şi începe jihadul! Încep fluierăturile când ajunge mingea la Tavi Popescu, la Tănase sau la altul de la FCSB, iar apoi restul populaţiei preia mesajul. Propun să schimbăm naibii stadionul!

*Trebuie schimbat! Să joace rugby acolo. Să spună FRF că nu putem juca pentru că CSA Steaua are meci de rugby cu Clujul. Propunerea mea e să schimbăm stadionul. Ai toate şansele să compromiţi o calificare. E un stadion ostil jucătorilor de la FCSB, străinilor, e un stadion de nebuni, până la urmă!

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Chiricheş, Rus (Drăguşin 87), Camora (Toşca 75) – R. Marin, Bordeianu (Mihăilă 75) – Cicâldău, Mitriţă (Oct. Popescu 62), Maxim (Ivan 62) - Puşcaş (Tănase 62)

Rezerve: Aioani, Moldovan – Nedelcearu, Sorescu, M. Marin, Burcă

GRECIA: Vlachodimos – Rota, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas – Mantalos (Chatzigiovanis 81), Siopis, 5. Bouchalakis (Douvikas 57) – Limnios (Bakasetas 57), Giakoumakis (Pavlidis 72), Pelkas (Alexandropoulos 81). 

Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Lyratzis, Kiriakopoulos, Goutas, Koulouris

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite