CM 2014 Presa argentiniană dă vina pe arbitru pentru pierderea finalei Cupei Mondiale. Ce au reclamat ziariştii sud-americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziariştii argentinieni consideră că arbitrul italian Nicola Rizzoli a greşit flagrant în defavoarea naţionalei lor în finala disputată pe Maracana şi pierdută cu 0-1 în faţa Germaniei.

Argentina a evoluat admirabil în finala jucată cu Germania pe Maracana, dar nemţii au speculat la maximum slăbiciunile pumelor şi au înscris în a doua repriza de prelungiri golul care le-a adus al patrulea titlu mondial din istorie. De supărare că au pierdut trofeul, argentineii au pus tunurile pe arbitrul întâlnirii, italianul Nicola Rizzoli, pe care îl acuză că nu a văzut un penalty "cât se poate de clar".

"Arbitrul italian Nicola Rizzoli a repetat istoria Mondialului din 1990, cînd arbitrul mexican a inventat un penalty împotriva noastră. Doar că de această dată nu ne-a dat unul. Rizzoli a trecut cu vederea intrarea criminală a lui Neuer la Higuain în repriza a doua. O altă coroană furată. Ne-au furat iar. După 24 de ani. Adversarul a fost acelaşi. Şi nu ne referim la Germania. Adversarul a fost arbitrul. Mexicanul Edgardo Codesal ne-a executat în '90, în Italia. Acum Rizzoli. Cum să nu vezi un asemenea penaty? Cum? A fost cât se poate de clar. Neuer i-a dat un genunchi în gură lui Higuain. A fost o lovitură criminală a germanului, dar nu şi în opinia lui Rizzoli. Nici măcar asistentul Renato Faverani, care era la doar câţiva metri, n-a reacţionat", a scris cotidianul argentinian Ole. 

Germania a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins cu 1-0 Argentina, prin golul marcat de Gotze în a doua repriza a prelungirilor. Acesta a fost al patrulea titlu mondial din istoria nemţilor, precedentul fiind cucerit în 1990.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite