Cîrstea, parcurs istoric la Indian Wells: Sorana nu mai reușise așa ceva de 656 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA) se pregătește de duelul din sferturile Indian Wells cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), o jucătoare de coșmar pentru sportivele din România, cu excepția Simonei Halep, după cum Adevărul a arătat aici.

Sorana Cîrstea are 8 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon
Sorana Cîrstea are 8 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon

Indiferent de ce va face în partida care urmează să fie programată – transmisia va fi pe Digi Sport 2 - „Sori“ are deja niște reușite importante după parcursul ei în California. În primul rând, victoria cu Caroline Garcia (Franța, 29 de ani, 5 WTA) a fost prima pentru Cîrstea cu o adversară de Top 5 după 2017. În plus, la Indian Wells 2023, românca a scăpat de marea ei problemă, descrisă de Adevărul aici.

Ca să vedem când Sorana a mai legat patru victorii pe tabloul unui turneu trebuie să ne întoarcem în timp. Cu mult! Și ne dăm seama că, la BNP Paribas Open 2023, Cîrstea a ajuns la patru meciuri câștigate în același turneu după 656 de zile! Ultima dată, ea avusese o asemenea serie, la Strasbourg, între 24 mai – 28 mai 2021. Atunci, a trecut de Venus Williams, Shuai Zhang, Bianca Andreescu (s-a retras înainte de partidă) și de Magda Linette. În finală, Cîrstea a pierdut în fața lui Krejcikova, scor 3-6, 3-6. Două săptămâni mai târziu, cehoaica avea să câștige French Open, la simplu, dar și la dublu!

Înainte de Strasbourg, Cîrstea a mai avut un turneu în care a legat chiar cinci victorii, cucerind trofeul pe zgura. Vorbim despre Istanbul Cup, unde Sorana a trecut, pe rând, de Baindl, Potapova, Ferro, Kostyuk și Mertens, în perioada 20 aprilie – 25 aprilie 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite