Sorana Cîrstea primește cel mai mare cec din 2023: Suma cu care va pleca, garantat, de la Indian Wells

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (32 de ani) oferă cel mai bun moment pentru tenisul feminin românesc de după suspandarea Simonei Halep (31 de ani, 19 WTA) pentru dopaj. Când risca ieșirea din Top 100 – ajunsese pe 97 WTA în clasamentul live (!) - „Sori“ a reușit, mai întâi, o realizare istorică, la Indian Wells, după cum Adevărul a explicat aici.

Sorana Cîrstea are 8 victorii și 6 înfrângeri, în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul
Sorana Cîrstea are 8 victorii și 6 înfrângeri, în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

Iar în noaptea de marți spre miercuri, a venit marea lovitură, care a prelungit această serie impresionantă: victorie cu Caroline Garcia (29 de ani), a cincea jucătoare a lumii și câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022. A fost primul succes pentru Cîrstea, după alte două confruntări cu sportiva din Franța. Iar accederea în sferturile Indian Wells, o altă premieră pentru Sorana, va fi răsplătită generos de organizatorii turneului din California.

În așteptarea meciului cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), românca știe că și-a asigurat deja cel mai mare cec din 2023: 184.465 de dolari. În plus, Cîrstea și-a mai redresat situația în clasamentul mondial, ocupând acum poziția a 74-a în ierarhia live, actualizată în timp real.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite