Iga Swiatek, conștientă de pericolul Cîrstea: Cum a prefațat duelul cu Sorana

0
Publicat:

În tenisul feminin, la ora actuală, există Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA) și restul lumii! Ceea ce reiese și din clasamentul mondial, unde poloneza are 10.585 de puncte, iar ocupanta locului 2, Aryna Sabalenka, doar 6.100. Comparația cu Sorana Cîrstea ar fi inutilă, în condițiile în care în dreptul româncei figurează 838 de puncte, total cu care se află pe 74 WTA în clasamentul live, actualizat în timp real.

Iga Swiatek, 15 victorii și 3 înfrângeri, în 2023
Iga Swiatek, 15 victorii și 3 înfrângeri, în 2023

Și, totuși, frumusețea sportului ține și de faptul că orice e posibil pe teren. Iar „Sori“, fiind într-un moment foarte bun în California, are șansa ei în duelul din sferturi, cu Iga Swiatek, meci care urmează să fie programat de organizatori, în următoarele ore. Până să aflăm când se vor înfrunta Iga și Sorana, merită să amintim că cele două au un duel în palmares, în 2022. Și atunci, partida s-a disputat la un nivel foarte înalt. Concret, la Australian Open, în optimi. Swiatek s-a impus greu, după trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3. Partida a durat 2 ore și 28 de minute. Ulterior, Swiatek avea să avanseze până în semifinale, unde a cedat cu Danielle Collins, scor 4-6, 1-6.

Întrebată acum, la Indian Wells, despre următorul ei meci, cu Sorana Cîrstea, poloneza a admis că o așteaptă un test dificil: „Ne-am antrenat împreună de câteva ori și în pre-sezon. Știu cât de bine poate juca. Vom vedea, fiecare zi e diferită în tenis. Cu siguranță, merită să fie în sferturile de finală. Voi fi 100% pregătită și voi da totul“.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite