Sorana Cîrstea, explicația revenirii din infern: Omul care stă în spatele victoriilor de la Indian Wells

0
Publicat:

Sorana Cîrstea (32 de ani) e în sferturile de la Indian Wells, în așteptarea meciului cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), când un asemenea scenariu părea de neconceput, în cazul ei, acum o săptămână. Explicația e simplă: între 9 ianuarie și 21 februarie, românca a jucat șase meciuri, la Adelaide, Australian Open, Abu Dhabi, Doha și Dubai, dintre care cinci pierdute!

Thomas Johansson lucrează cu Sorana Cîrstea din 2022
Thomas Johansson lucrează cu Sorana Cîrstea din 2022

Pe fondul acestei situații, „Sori“ a abordat Indian Wells 2023 de pe locul 97 în clasamentul live, cu spatele la zid, sub o mare presiune. Pentru că avea de apărat punctele acumulate, anul trecut, în California, când a atins optimile (a pierdut cu Halep). Și, în mod remarcabil, Cîrstea nu doar că și-a egalat rezultatul din 2022, dar l-a și îmbunătățit, ajungând în sferturi.

După marea victorie cu Caroline Garcia (Franța, 29 de ani, 5 WTA), prima pentru ea cu o adversară din Top 5 din 2017 încoace, Sorana a acordat un interviu pentru Eurosport în care a explicat secretul revenirii sale la formă, la Indian Wells.

Ce a spus Sorana Cîrstea?

*Am început să mă pregătesc cu Thomas Johansson în pre-sezon și am simțit că joc din ce în ce mai bine, chiar dacă rezultatele n-au fost cele pe care mi le-am dorit în ianuarie și februarie. E un antrenor excepțional și cred că îi datorez forma bună lui.

*E impresionant să am acest sprijin atât de departe de casă (n.r. – din partea românilor din tribune). Au fost alături de mine cu inima și țin să le mulțumesc. Mă simt grozav să am parte de o asemenea atmosferă, victoria e și a suporterilor români, care au fost incredibili.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite